«Στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται ήδη μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα, αλλά και την ακίνητη περιουσία από το 2019», τονίζει σε συνέντευξή της η Βολιώτισσα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ για το φύλλο του σαββατοκύριακου, εξηγεί ότι «οι προβλέψεις για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της απόκρυψης εισοδημάτων και την επίσπευση των χρόνων απόδοσης του εισπραττόμενου ΦΠΑ, που φέρνουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και η βελτίωση στο μηχανισμό συλλογής εσόδων δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο για μείωση της φορολογίας».

Προσθέτει δε ότι «θέλουμε να σταματήσει να πέφτει το βάρος της φορολογίας στους συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενους, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι βασική παράμετρος της πολιτικής μας».

Σε ερώτηση για το εάν η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών θα φέρει αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ του 2018, σημειώνει ότι «θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσο και πώς θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί αν θα χρειαστούν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ».

Σε ερώτηση για το πώς θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία καταθέσεων στο εξωτερικό, υποστήριξε ότι «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να αξιολογήσει αυτά που έχουν έρθει και αυτά που θα έρθουν στους επόμενους μήνες μαζί με τα στοιχεία που έχει από άλλες πηγές, ώστε να εντοπίσει τους παραβάτες και να τους υποχρεώσει να πληρώσουν τους φόρους που δεν πλήρωσαν ή και να τους φέρει στη Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που απαιτείται από τη νομοθεσία».