Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) συνεχίζει για 22η χρονιά να συμβάλλει στο έργο της «Τράπεζας Τροφίμων» (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας). Ας σημειωθεί ότι η Τράπεζα Τροφίμων είναι το πρώτο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα στην Ελλάδα, που ασχολείται με το θέμα της σίτισης και η ίδρυσή του χρονολογείται από το 1995, ύστερα από πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Πρόκειται δε για ένα Ίδρυμα, το οποίο προσφέρει σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα δε σήμερα που η περίοδος είναι κοινωνικά κρίσιμη.

Στη διάρκεια της λειτουργίας της, η Τράπεζα Τροφίμων, έχει προσφέρει συνολικά 16.300 τόνους προϊόντων σε συσσίτια, εκκλησίες, ιδρύματα, γηροκομεία αλλά και οικογένειες.

Μέσα στο δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ο ΣΕΒΤ ως βασικός τροφοδότης εξακολουθεί να στηρίζει με ιδιαίτερη φροντίδα την Τράπεζα Τροφίμων, συνεισφέροντας στον αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων ανθρώπων. Εν όψει των Πασχαλιών εορτών, προγραμματίζει μάλιστα, όπως κάθε χρόνο , την αποστολή 80 τόνων τροφίμων, στηρίζοντας έμπρακτα το δύσκολο αυτό έργο του ιδρύματος.

Κάθε χρόνο, η Τράπεζα Τροφίμων συλλέγει πάνω από 1.000 τόνους τροφίμων, ενώ υπολογίζεται πως κάθε εβδομάδα σιτίζει 23.000 ανθρώπους. Καθημερινά, στην Αττική, τροφοδοτεί 84 συσσίτια, 21 ιδρύματα φροντίδας παιδιών, 17 Φορείς υποστήριξης ΑΜΕΑ & κέντρα ψυχικής υγείας,  10 γηροκομεία, 7 δομές υποστήριξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων και 5 κέντρα απεξάρτησης.