Ιστορικό ρεκόρ τουριστών κατέγραψε το αεροδρόμιο της Σκιάθου στη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, οι αφίξεις στο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, έφτασαν τον αριθμό των 10.854 επιβατών, έναντι 9.269 το 2021 (+ 17.1%) και 7.676 το 2019 (+ 41,4%).

Η μεγάλη τουριστική άνοδος αντανακλάται άλλωστε και στα ανεπίσημα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχείων και της εστίασης, που το φετινό καλοκαίρι ήταν υπέρ του δέοντος θετικά.

Για το 2023 υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς ο πληθωρισμός και η ενεργειακή ακρίβεια αναμένεται να περικόψουν μέρος από τις δαπάνες των διακοπών, όμως είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα και ασφαλείς προβλέψεις.

Εκείνο πάντως που πρέπει να φροντίσουν οι Σποράδες είναι οι υποδομές τους οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του τουριστικού ρεύματος.

Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν το μεγάλο κεντρικό πάρκινγκ που διαθέτει η Σκιάθος και ανήκει στον Δήμο, να είναι …χωμάτινο και να ταΐζει με σκόνη όποιον βρει να παρκάρει. Αν βρει…

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr