Τρείς μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η Fraport Greece παραδίδει στη χώρα, στους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο, 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια.

Μεταξύ των πρώτων που ανακαινίστηκαν είναι το θεσσαλικό αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τη νέα σεζόν με την ελπίδα ότι λόγω των εμβολίων θα είναι καλύτερη από την περσυνή.

Η επένδυση της Fraport Greece ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι εργασίες στα αεροδρόμια δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια, με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας, ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, η Fraport Greece ολοκλήρωσε τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση, η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.

To επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €440 εκατ. της Fraport Greece μεταμόρφωσε τα αεροδρόμια.

Η επένδυση περιλάμβανε: • την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών • πέντε επεκτάσεις • τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών • την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών • την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης.

Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr