Το πρώτο πανελλήνιο φόρουμ, με θέμα «Σχεδιάζουμε μαζί την πολιτική για την καλλιέργεια φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα», διοργανώνει στη Λάρισα σήμερα Κυριακή 12 Μαΐου το ΥΠΑΑΤ και το γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού.

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αναμένεται να προσελκύσει κόσμο απ’ όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το πρόγραμμα προβλέπει χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζ. Μαμούρη, και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σ. Γιαννακόπουλο.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Κόκκαλη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Α. Πιτσιόρλα, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ε. Γιαννακίδη, και του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Ν. Καρανίκα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τα δύο πάνελ, με θέμα «Φαρμακευτική κάνναβη – Πεδίο ευκαιριών» και «Προοπτικές Βιομηχανικής Κάνναβης – Καλλιέργεια – Μεταποίηση – Εμπορία» και κυρίως οι τοποθετήσεις του Α. Τσιτλακίδη, εκ μέρους της Hellenic Dynamics, εταιρείας βιομηχανικής κάνναβης και των εκπροσώπων εταιρειών φαρμακευτικής κάνναβης κ.κ. Μ. Κουμαριανού (Biomecann Α.Ε.), Ν. Μάντζιαρης (Πέντε A.E.), Ε. Παπαδοπούλου (Pharma Essenza).

Λ.Ε.