Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός της επένδυσης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Καρδίτσα ο γνωστός τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, ο οποίος μάλιστα την Δευτέρα το βράδυ στο κέντρο ΚΕΝΤΙΑ, παρουσιάζει σε φορείς και κτηνοτρόφους το πρότζεκτ της εταιρείας Βιοαερίου με επέκταση αργότερα και στα θερμοκήπια που θα κατασκευάσει στον Άγιο Βησσάριο.

Το καταστατικό της εταιρείας

Ο 45χρονος επιχειρηματίας, προχώρησε στην σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «SK ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ.τ. «SK ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ» στις 21−01−2014 η οποία και καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο. Έδρα της εταιρείας είναι η Δημοτική Ενότητα ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ Δήμου ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής.

Στους σκοπούς της εταιρείας αναφέρονται μια σειρά από δραστηριότητες και ανάμεσα στις άλλες και οι εξής:

Κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την εκμετάλλευση, εμπορία και χρήση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας καθώς και κάθε άλλης μορφής Ενέργειας είτε παραχθείσας από ΑΠΕ (βιομάζα, βιοαέριο κοκ) ή και μη, στην Ελλάδα.

Η συμπαραγωγή, εγκατάσταση και εκμετάλλευση θερμοκηπιακών μονάδων, η εμπορία και παροχή υπηρεσιών, συμβουλευτικών και μη, καθώς και η εμπορία των παραχθησόμενων καρπών ως και πάσα δραστηριότητα σχετική με τα ανωτέρω.

Η διάρκεια της εταιρείας είναι πενήντα (50) έτη και το μετοχικό κεφάλαιο αυτής για την αρχή ανέρχεται στις είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000,00 €), το οποίο καλύπτεται εξ ολοκλήρου με καταβολή μετρητών από τον ιδρυτή: Αναστάσιο Ρουβά του Κωνσταντίνου και της Μαρίας−Ιωάννας, καλλιτέχνη, ο οποίος γεννήθηκε στον Δήμο Κερκυραίων Κέρκυρας στις 05−01−1972 και κατοικεί στον Νέο Βουτζά Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης Δήμου Μαραθώνος Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής.

Επισκέψεις στην Καρδίτσα

Ο Σάκης Ρουβάς έρχεται συχνά τους τελευταίου μήνες στην Καρδίτσα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον έβλεπαν πότε σε εστιατόρια της πόλης και πότε στην Λίμνη Πλαστήρα. Βασικός συνεργάτης του είναι ο αδερφός του Νίκος που περνάει πολύ καιρό στην Καρδίτσα για να οργανώσει το πρότζεκτ.

Αρχικά ξεκίνησαν από την περιοχή του Παλαμά, κάτι που όμως δεν τελεσφόρησε και τελικά κατέληξαν στον Άγιο Βησσάριο μιας και πολύ κοντά βρίσκεται και βιομηχανικό σφαγείο που θα τροφοδοτεί την μονάδα με τα απόβλητα.

Εκεί, αγοράστηκε έκταση 37 στρεμμάτων για την κατασκευή σύγχρονης μονάδας παραγωγής βιοαερίου.

Στη συνέχεια, θα αγορασθούν και άλλα χωράφια για να γίνει η κατασκευή θερμοκηπίων που θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα βιοαερίου.

Συμβόλαια με κτηνοτρόφους

Ο Σάκης Ρουβάς θα παρουσιάσει την Δευτέρα το βράδυ στο ΚΕΝΤΙΑ το πρότζεκτ της εταιρείας του σε φορείς του νομού μας, αλλά και σε 100 περίπου κτηνοτρόφους που θα υπογράψουν συμβόλαια με την εταιρεία για να διαθέτουν τα απόβλητα που θα μεταφέρονται στην μονάδα για την παραγωγή του βοαερίου.

Η παρουσίαση αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον μιας και να προχωρήσει, μπορεί σε μερικά χρόνια στην περιοχή να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίες όχι τόσο στην μονάδα βιοαερίου, όσο στα θερμοκήπια που θέλουν πολλά εργατικά χέρια.

Στους σκοπούς της ίδια εταιρεία προβλέπονται ακόμη συσκευαστήρια και τυποποιητήρια αγροτικών και κυρίως βιολογικών προϊόντων και αν η επιχείρηση πάει καλά, θα έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και μόνο όφελος μπορεί να προκύψει για την περιοχή.

Εφημερίδα Αλήθεια