Την πώληση του ομίλου ΙΑΣΩ, στον οποίο περιλαμβάνεται και το ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ανέλαβε να πραγματοποιήσει η JP Morgan ύστερα από απόφαση της σημερινής ιδιοκτήτριας εταιρείας που είναι το Καναδέζικο fund Oaktree, σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας mononews.gr.

Σύμφωνα με αυτό, η τιμή που επιδιώκει το Oaktree ανέρχεται σε 14 φορές το EBITDA, οπότε και παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι ζεστή, η πώληση του ΙΑΣΩ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σημειώνει μάλιστα, ως σενάριο εργασίας, ότι δεν αποκλείεται το ΙΑΣΩ να αλλάξει χέρια και ο νέος μέτοχος να χτυπήσει στη συνέχεια το Ερρίκος Ντυνάν.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αραβικά, ιταλικά και κεντροευρωπαϊκά συμφέροντα που αναζητούν την είσοδό τους στην ελληνική αγορά Υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τις επιχειρηματικές εξελίξεις, στην Υγεία υπάρχουν και θεσμικές οι οποίες δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσουν. 

Τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη -για όλο τον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας- έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που αφορά και τα συνδεδεμένα μέρη, όπως π.χ. τις ασφαλιστικές εταιρίες. Ελέγχονται συνολικά αλλαγές, επιπτώσεις, τήρηση διατάξεων κ.λπ. κι αν καταλήξει η γενική έρευνα σε κάποια ευρήματα, τότε θα ξεκινήσει άλλη έρευνα εστιασμένη στις παραβάσεις.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr