Με έξτρα μπόνους 500 ευρώ στον καθένα προσπαθεί να πείσει τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν η Λαρισινή βιομηχανία COSMOS Aluminium AE, όπως ανακοίνωσε η ίδια με δελτίο Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αγαθές, χωρίς αμφιβολία, οι προθέσεις της εταιρείας, αλλά εδώ πρόκειται για ατομικό καθήκον και ευθύνη του καθενός απέναντι στην κοινωνία και δεν θα έπρεπε να σχετίζεται με κανενός είδους επιβράβευση η οποία στην ουσία λειτουργεί ως κίνητρο.

Η πρωτοβουλία της Cosmos μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή στον κάθε κακόπιστο να αρχίσει να λέει στην επιχείρησή στην οποία εργάζεται ... "πόσα μου δίνεις για να εμβολιαστώ", όταν είναι δική του ηθική υποχρέωση απέναντι στους γύρω του και βεβαίως στον εαυτό του. Θα μπορούσε η εταιρεία να επικαλεστεί έναν άλλοn λόγο και να δώσει τα 500 ευρώ στους ανθρώπους της.

Το δελτίο Τύπου της Cosmos αναφέρει:

"Η διοίκηση της εταιρίας COSMOS Aluminium AE, συντασσόμενη πλήρως με την κοινωνική ευαισθησία αλλά και την ατομική υπευθυνότητα των εργαζομένων της και σε άμεση προσαρμογή με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αποφάσισε να παρέχει έξτρα bonus εμβολιασμού αξίας €500 για κάθε εργαζόμενό της που ολοκληρώνει την διαδικασία εμβολιασμού του, παρέχοντας το επίσημο πιστοποιητικό.

Το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται με εκτεταμένη καμπάνια σε μέσα επικοινωνίας αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο πληροφόρησης της εταιρίας με προτροπές και υποκινήσεις προς τους εργαζομένους να προβούν σε εμβολιασμό κατά του SARS – CoV - 2 «…για το καλό όλων μας»

Το μέτρο αυτό του έκτακτου Bonus δεν είναι καθόλου ξένο στους εργαζομένους της COSMOS καθώς η διοίκηση της εταιρίας πολλές φορές έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο επιβράβευσης και παρακίνησης όπως π.χ. πέρυσι για την προσαρμοστικότητα των εργαζομένων στα νέα μέτρα ασφαλείας μοίρασε έκτακτο bonus που έφτανε τα €2000.

Και όλα αυτά συμπληρωματικά στα ετήσια bonus αποτελεσμάτων που συνήθως ξεκινούν από έναν επιπλέον μισθό (15ο) και φτάνουν με ειδικά συμπληρωματικά bonus στα επίπεδα αρκετών χιλιάδων ευρώ για κάθε εργαζόμενο.

Η COSMOS Aluminium AE είναι πρότυπη εταιρία διέλασης αλουμινίου με έδρα την Λάρισα και σήμερα απασχολεί 180 εργαζόμενους με προοπτική το καλοκαίρι του 2022 να μισθοδοτεί περισσότερους από 220!

Το Διοικητικό Συμβούλιο"

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr