Στην απομάκρυνση δύο στελεχών του Credit λιανικής τραπεζικής προχώρησε σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας bankingnews.gr η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως σημειώνεται "απομακρύνθηκε δια της … παραίτησης ο επικεφαλής του τομέα ο Α.Γ. και ο αναπληρωτής του.

Μάλιστα ο πρώτος υπέβαλε παραίτηση άμεσα όπως του υποδείχθηκε ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε να υποβάλλει παραίτηση και η σύμβασή του λύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Α.Γ. είχε προσληφθεί από την Τράπεζα Πειραιώς το 2017 ερχόμενος με περγαμηνές International Banker από τον Καναδά και ήταν προσωπική επιλογή όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του κ. Χρήστου Μεγάλου. 

Μάλιστα προσελήφθη ως στέλεχος στη λιανική τραπεζική και γρήγορα ανελίχθηκε αναλαμβάνοντας το 2020 τη θέση του επικεφαλής.

Το … κόλπο

Η απομάκρυνση των δύο στελεχών από την τράπεζα σχετίζεται με ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν και προκάλεσαν ζημία στην Πειραιώς.

Ειδικότερα τα δύο στελέχη φέρονται μέσω τρίτου προσώπου να προσέγγιζαν υπερήλικες και του παρότρυναν να λάβουν καταναλωτικά δάνεια τα οποία δεν θα πλήρωναν με το αζημίωτο.

Ειδικότερα η «συμφωνία» ήταν η εξής:

Ο υπερήλικας θα αιτείτο ένα ποσό πχ 30.000 ευρώ.

Το δάνειο θα εγκρινόταν αλλά ο υπερήλικας θα λάμβανε τα μισά χρήματα και τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε ο μεσάζοντας.

Το δάνειο θα πληρωνόταν για δύο τρεις μήνες και στη συνέχεια ο υπερήλικας θα σταματούσε να πληρώνει.

Έτσι ο δανειζόμενος καρπούταν ένα ποσό αλλά και ο μεσάζοντας ενώ φυσικά η τράπεζα κατέγραφε ζημία.

Η επανάληψη του φαινομένου και η έκτασή του είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα συστήματα ελέγχου της τράπεζας τα οποία εντόπισαν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η τράπεζα προκειμένου να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα επέλεξε να εξωθήσει σε παραίτηση τα στελέχη και δεν έχει προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες".

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν εμπλέκεται κατάστημα της τράπεζας από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Νίκο Καρούτζο bankinkgnews.gr)