Άλλαξε χέρια η περίφημη βίλα Μοσκώφ που βρίσκεται στο κάστρο του Πλαταμώνα και προορίζεται πλέον για Vip κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών. Η αγοραπωλησία αφορά στο οίκημα που είναι χτισμένο πάνω στο κύμα και όχι το, πνιγμένο στο πράσινο, σπίτι που είναι ορατό από τον αυτοκινητόδρομο, το οποίο επίσης ανήκει στην οικογένεια Μοσκώφ και ήταν η χειμερινή εξοχική κατοικία της οικογένειας.

Νέος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, είναι ξενοδόχος της Πιερίας ο οποίος κατέχει γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία της Κατερίνης. Στην αγορά ακούγεται ότι το κόστος κτήσης έφτασε το 1,7 εκ. ευρώ και ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την προσθήκη και του βορείου οικοπέδου της βίλας, η οποία τελικά δεν κατέστη εφικτή καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Η βίλα, που είναι χτισμένη σε ειδυλλιακό σημείο και διαθέτει εξαιρετική θέα, θα ανακαινιστεί και θα μπορεί να διατίθεται σε τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, σε τιμές που θα α φτάνουν μέχρι τα 1.000 ευρώ την βραδιά.

Ποιος ήταν ο Μοσκώφ

Ο Κωστής Μοσκώφ (Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 1939 – Θεσσαλονίκη, 29 Ιουνίου 1998), γιος εύπορου καπνέμπορου από την Θεσσαλονίκη, ήταν Έλληνας ποιητής, ιστορικός, δοκιμιογράφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Κατέλαβε σημαντικές διοικητικές και όχι μόνο θέσεις ενώ θεωρείται ένας από τους αξιόλογους εκπροσώπους της αριστερής διανόησης και της μεταπολεμικής λογοτεχνίας της Θεσσαλονίκης.

Παντρεύτηκε το 1967 την Πόπη Πασχαλίδου και απέκτησε δύο παιδιά.

Το 1970 διαγνώστηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες, από τον οποίο και κατέληξε τελικά. Πέθανε στη Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου του 1998. Αναπαύεται στο πατρικό του κτήμα στον Πλαταμώνα όπου βρίσκεται και η ομώνυμη βίλα στην οποία δημιούργησε και το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού έργου του. Πέντε έτη μετά το θάνατό του, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής στη μνήμη του στο κάστρο του Πλαταμώνα (Σεπτέμβριος 2003).

Κ.Τ.

Η "χειμερινή" βίλα, ορατή από τον αυτοκινητόδρομο, η οποία παραμένει στους κληρονόμους του Κωστή Μοσκώφ