Πληρότητες που ξεπερνούν το 80% καταγράφονται μέχρι χθες στα ξενοδοχεία, ενώ αναμένεται έως τα Χριστούγεννα να φτάσουν στο 95%. Η πλειονότητα των κρατήσεων αφορά σε 3 διανυκτερεύσεις, αποδεικνύοντας πως το Πήλιο και ο Βόλος παραμένουν σταθερές αξίες για τον χειμερινό τουρισμό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές και κυμαίνονται από 70 έως 120 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν και τα 140 ευρώ τη διανυκτέρευση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, μίλησε στη «Θ» για πληρότητες στα ξενοδοχεία 80%, ποσοστό που καταγράφεται έως χθες το μεσημέρι. «Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ξεπερνά το 80% και αναμένεται να φτάσει έως το 95%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για το τριήμερο των Χριστουγέννων» επισήμανε ο ίδιος.

Το «βάρος» θα σηκώσουν ο Βόλος, η Μακρινίτσα και η Πορταριά, αλλά και στο υπόλοιπο Πήλιο οι πληρότητες είναι μεγάλες. «Για Βόλο, Μακρινίτσα και Πορταριά πάνε πολύ καλά οι κρατήσεις, ενώ και στο υπόλοιπο Πήλιο τα πράγματα είναι εξίσου ενθαρρυντικά» τόνισε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, προσθέτοντας πως «παρόλο που η βραχυχρόνια μίσθωση ζει και βασιλεύει…».

Όσον αφορά στις τιμές, αυτές κυμαίνονται από 70 έως 120 ευρώ και για όλα τα βαλάντια. «Οι τιμές παραμένουν σταθερές και είναι από 70 έως 120 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάνουν και στα 140 ευρώ τη διανυκτέρευση» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ακόμη ένα ενθαρρυντικό για την κίνηση του τριημέρου των Χριστουγέννων είναι το γεγονός πως η πλειονότητα των κρατήσεων αφορά σε 3 διανυκτερεύσεις, με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη να επισημαίνει πως το Πήλιο αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επιλογή για τον χειμερινό τουρισμό πίσω από την Αράχωβα.

«Αλίμονο αν δεν είχαμε κίνηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Το Πήλιο είναι στους τοπ προορισμούς για τον χειμώνα» σημείωσε, συμπληρώνοντας, σχετικά ερωτώμενος, πως «είναι ακόμη νωρίς για νούμερα και εκτιμήσεις για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τόνισε πως «στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε «ταμείο»».

Θεσσαλία