Μια αφάνταστη ταλαιπωρία γεύτηκαν δεκάδες Θεσσαλοί επιβάτες, που επέλεξαν το τρένο για να μεταβούν στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου, καθώς έμειναν καθηλωμένοι στα βαγόνια για πολλές ώρες, λόγω προβλήματος στη γραμμή. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν αρκετοί από αυτούς να χάσουν το επόμενο μέσο μεταφοράς (αεροπλάνο – πλοίο) που σκόπευαν να πάρουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μιας και η περίοδος είναι τουριστική. Πιο συγκεκριμένα, η αμαξοστοιχία 61 Ιντερσίτι από Λάρισα με προορισμό την Αθήνα αναχώρησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης στις 7.25 το απόγευμα. Λίγο έξω από τον Παλαιοφάρσαλο όμως το τρένο σταμάτησε καθώς όπως αναφέρθηκε ένα καλώδιο έπεσε στις γραμμές λόγω της κακοκαιρίας.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε σχεδόν 4 ώρες μετά ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ουδόλως ενδιαφέρθηκε να εξυπηρετήσει τους επιβάτες της δρομολογώντας πούλμαν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι αρκετοί τουρίστες που βρέθηκαν στο τρένο για να πάνε σε προορισμούς διακοπών έδειχναν ιώβειο υπομονή, αλλά δεν μπορούσαν να διανοηθούν πως είναι δυνατόν να χρειάζεται να περιμένουν σε ένα ακινητοποιημένο τρένο επί τέσσερις ώρες χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικής μετακίνησης.

Δυστυχώς για αυτούς αλλά και για μας η Ευρώπη δεν είναι παντού ίδια...

Λ.Ε.