Κραυγή αγωνίας επαγγελματιών του τουρισμού στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Βλέπουν να καταστρέφονται πριν ανοίξει καλά - καλά η καλοκαιρινή σεζόν, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο δίκτυο των μονοπατιών προς τις παραλίες, τα οποία είναι αδιάβατα ή επικίνδυνα.

Στη Συκή επαγγελματίες περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και σημειώθηκαν οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν όλον τον δήμο, δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών στους δρόμους που οδηγούν προς δημοφιλείς και ξακουστές παραλίες όπως το Ποτόκι και η Πανταζή Αμμος.

Οι παραλίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ξένους τουρίστες, που τις επισκέπτονται κάθε χρόνο απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ωστόσο φέτος, οι παραλίες - πόλος έλξης οδηγούν στην οικονομική καταστροφή τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλουν, η τουριστική κίνηση τουριστών έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο οι επισκέπτες φεύγουν απογοητευμένοι. «Σχολιάζουν στα social media αλλά και στις σελίδες εύρεσης καταλυμάτων ότι δεν υπάρχει πρόσβαση, αποτρέποντας άλλους επισκέπτες να έρθουν», λέει επαγγελματίας.

Ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία Ποτόκι είναι κομμένος και δεν υπάρχει πρόσβαση από ξηρά. Ακόμη όμως κι αν κάποιος επιλέξει να την επισκεφθεί δια θαλάσσης, θα αντικρύσει παντού ξύλα, σκουπίδια και φερτές ύλες.

Η πρόσβαση στην Πανταζή Αμμο είναι επικίνδυνη από το δρομάκι που, 70μ. προτού κατέβει κανείς στην παραλία, «κόβεται» απότομα οδηγώντας σε γκρεμό.

«Είμαστε επαγγελματίες και περιμένουμε να ζήσουμε από τον τουρισμό. Τα λατομεία μας είναι κλειστά. Μόνο ο τουρισμός μάς έμεινε. Ερχονται τουρίστες και φεύγουν απογοητευμένοι. Το χειρότερο είναι ότι μας δυσφημούν κιόλας. Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα και θα είναι χειρότερο. Μας έχουν εγκαταλείψει. Εχουν περάσει τρεις μήνες και δεν έχει γίνει τίποτα για να αποκατασταθούν οι ζημιές», διαμαρτύρονται επιχειρηματίες.

Ταχυδρόμος