Η έλλειψη προσωπικού μαστίζει τον τουρισμό, πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που αποφεύγουν τα νησιά, κυρίως λόγω της εποχικότητας, αλλά και των σκληρών συνθηκών εργασίας, καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν τους εργαζόμενους σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν όμως και τουριστικές επιχειρήσεις που καταβάλλουν ικανοποιητικούς μισθούς και νοιάζονται για την καλή διαβίωση των ανθρώπων τους.

Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα της στελέχωσης στον Ελληνικό τουρισμό, που για πρώτη φορά βλέπουμε τουριστικό όμιλο από τη Ρόδο να αναζητά προσωπικό στη Θεσσαλία, οργανώνοντας ημέρα καριέρας στη Λάρισα

Πρόκειται για το Lindos Hotels group, το οποίο, σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο Divani Palace, από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, θα βλέπει ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να εργαστούν κατά την προσεχή τουριστική σεζόν στη Ρόδο .

Ο όμιλος διαθέτει πέντε ξενοδοχεία, όλα στην κατηγορία των των πέντε αστέρων, με συνολικά 1.450 δωμάτια και πάνω από 1.100 εργαζομένους (ένα από αυτά στη φωτογραφία).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, "στη διάρκεια της ημέρας καριέρας θα γίνονται ενημερώσεις από την πλευρά του ομίλου στους υποψήφιους συνεργάτες για τις θέσεις και το περιβάλλον εργασίας και θα ακολουθούν προσωπικές συνεντεύξεις. Αν κάποιος δεν διαθέτει προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση στον χώρο του τουρισμού είναι επίσης καλοδεχούμενος.

Ακόμη κι αν δεν υπάρχει έτοιμο βιογραφικό οι συνεργάτες του ομίλου θα βοηθήσουν στη σύνταξή του. Πολύ σημαντικό είναι το σεμινάριο που θα γίνει στη διάρκεια της ημέρας καριέρας από την πιστοποιημένη life coach και NLP practitioner Βασιλεία Καμπούρη με τίτλο “Career coaching” (πώς επιλέγουμε με ποια επιχείρηση θα συνεργαστούμε, τι προετοιμασία κάνουμε πριν την επαγγελματική μας συνέντευξη, η γλώσσα του σώματος). Θα δοθεί πιστοποίηση για την παρακολούθηση του σεμιναρίου".

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr