Τον αριθμό των 2,8 εκατ. κρατήσεων, δηλαδή στο 60% των αντίστοιχων επιπέδων της ταξιδιωτικής περιόδου το καλοκαίρι του 2019, έφτασε η TUI για το εφετινό καλοκαίρι. Οι κρατήσεις καταγράφονται σε όλο το φάσμα του ομίλου και συμπεριλαμβάνουν αλλαγές κρατήσεων και βάουτσερ.

Ενθαρρυντική διαγράφεται η κίνηση και για τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τις Σποράδες, μέσω του αεροδρομίου της Σκιάθου που η TUI διακινεί τους πελάτες της.

Η συνολική, προσαρμοσμένη, πληρότητα για την υψηλή σεζόν που ξεκινά τον Ιούλιο του 2021, φτάνει το 75% έναντι 80% το 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, το ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο που ακολουθεί, επιτρέπει τη διαχείριση πληρότητας βάσει ζήτησης και για την υψηλή σεζόν στόχος είναι να σημειωθούν καλοί συντελεστές βάρους και βελτιωμένα περιθώρια κέρδους.

Ο όμιλος παραμένει ευέλικτος, όντας σε ετοιμότητα να αυξήσει τη χωρητικότητα εκ νέου μεσοπρόθεσμα, καθώς εξελίσσονται τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και οι καμπάνιες εμβολιασμού και παράλληλα με την άρση των περιορισμών και την αύξηση της ζήτησης. Στόχος, επισημαίνει ο όμιλος, είναι οι ασφαλείς και υπεύθυνες διακοπές με πολύ υψηλά πρότυπα υγιεινής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Από τον Φεβρουάριο, η TUI καταγράφει 180.000 νέες κρατήσεις για τους μήνες υψηλής σεζόν (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο). Επιπλέον, πολλοί επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που είχαν προγραμματίσει διακοπές πριν από τις 17 Μαΐου 2021 και επηρεάζονται από το προσαρμοσμένο πρόγραμμα, έχουν κάνει κράτηση για μεταγενέστερη ημερομηνία ταξιδιού το 2021. Για παράδειγμα, οι κρατήσεις για τον Οκτώβριο του 2021 παρουσιάζουν αύξηση 12% στην TUI UK.

Συνεχίζουμε να καταγράφουμε ισχυρή ζήτηση και η επιθυμία για ταξίδια είναι εμφανής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 να είναι κατά 120% περισσότερες από το καλοκαίρι του 2021. Ειδικότερα, οι κρατήσεις για το Μάιο του 2022 σημειώνουν αύξηση άνω του 150% σε σύγκριση με τις κρατήσεις για το Μάιο του 2021.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr

* Η φωτογραφία είναι από την Αλόννησο, παραλία Άγιος Δημήτριος