Είναι εφικτός ο στόχος μιας ετήσιας ανάπτυξης στο 4% ώστε η χώρα να μπορεί να αποπληρώνει τα αυξημένα τοκοχρεολύσια μετά το 2022;

Το ερώτημα τέθηκε από τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου στους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες που συνέθεταν το πάνελ της συζήτησης κατά την γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) στην Αγριά του Βόλου.

“Είναι αρκεί να κινηθούμε αναπτυξιακά και να ξεκαθαρίσουμε το μέγα ζήτημα των κόκκινων δανείων” ήταν η απάντηση του Νίκου Καραμούζη καθηγητή και υψηλόβαθμου στελέχους του τραπεζικού κλάδου.

Μπορούμε ήταν και η άποψη του Τακη Σαράντη (Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.) αλλά υπό μία προϋπόθεση: “Θα πρέπει να δουλέψουν και τα δύο χέρια. Από τη μία να συμμαζέψουμε τα κρατικά έξοδα και ταυτόχρονα να παραχθεί πλούτος από νέες επενδύσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει από τον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει επιτέλους να ...αποκρατικοποιήσουμε το μυαλό μας". 

Η “αποκρατικοποίηση του μυαλού” άρεσε πολύ στον Μπάμπη Παπαδημητρίου που ρώτησε αμέσως: “Για αυτό το τελευταίο κύριε Σαράντη έχετε ...κατοχυρώσει δικαιώματα χρήσης;”.

Ήταν καλή η ιδέα του ΣΒΘΣΕ να καινοτομήσει με πάνελ συνομιλητών αποφεύγοντας τις κουραστικές και μονότονες ομιλίες. Όταν οι συμμετέχοντες είναι αξιόλογοι το ενδιαφέρον είναι εξασφαλισμένο.

Κ.Τ.