Ισχυρό παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για έργα ΑΠΕ παρά την κρίση του κορωνοϊού στη Θεσσαλία και αλλού. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η τελευταία ηλεκτρονική δημοπρασία της ΡΑΕ, την Πέμπτη, στην οποία συμμετείχαν 9 έργα συνολικής ισχύος 508 MW.

Υποβλήθηκαν 44 προσφορές, με τους συμμετέχοντες να κονταροχτυπιούνται, μειώνοντας τις τιμές κατά 15,87% από την τιμή εκκίνησης. Οι τιμές διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 52 ευρώ / MWh κατά μέσον όρο, έναντι 55 ευρώ / MWh στον προηγούμενο διαγωνισμό του Δεκεμβρίου και 66-67 ευρώ / MWh στον διαγωνισμό του Ιουλίου 2019.

Την ιστορικά χαμηλότερη τιμή σε διαγωνισμό χτύπησε η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», στα 49,11 ευρώ / MWh για το μεγάλο φωτοβολταϊκό της Πτολεμαΐδας, ισχύος 200 MW. Για πολύ σημαντική εξέλιξη «όσον αφορά όχι μόνο τους όρους της διαδικασίας απολιγνιτοποίησης, αλλά και την ανάπτυξη μεγάλων φωτοβολταϊκών σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, που ως γνωστόν αποτελούν κεντρικό άξονα του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των εν λόγω περιοχών» έκανε λόγο ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.

Δ.Κ.