Ο πρώην δήμαρχος και οι εργολάβοι, στο ΠαΣοΚ όλα έχουν δρομολογηθεί, και οι θεσσαλοί που ξέρουν από χαλλούμι

Ο πρώην δήμαρχος και οι εργολάβοι, στο ΠαΣοΚ όλα έχουν δρομολογηθεί, και οι θεσσαλοί που ξέρουν από χαλλούμι

Καλημέρα

Άγνωστο αν η δίκη για το αδιανόητο δυστύχημα του τρένου στα Τέμπη, που στοίχισε τις ζωές 57 ανθρώπων, θα ξεκινήσει πριν το νέο έτος. Μοιάζει αρκετά δύσκολο καθώς προστίθενται διαρκώς νέα στοιχεία στη δικογραφία.

Η αίθουσα του δικαστηρίου θα είναι πάντως έτοιμη, καθώς η σύμβαση με τον ανάδοχο προβλέπει παράδοση το αργότερο στις 26 Νοεμβρίου 2024, ενώ προβλέπονται και ρήτρες σε περίπτωση καθυστέρησης.

Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.110.000 ευρώ, ανέλαβε η τοπική κατασκευαστική Solis A.E., του μηχανικού Χρήστου Καρκαντού, αντί του ποσού των 943.500 (μαζί με τον ΦΠΑ), όπερ σημαίνει ότι το πήρε με μια έκπτωση που ανήλθε στο 15%.

Η αίθουσα θα χρησιμοποιηθεί και στη δίκη του δευτέρου βαθμού, καθώς και σε άλλες όποτε παραστεί ανάγκη στο μέλλον …

% Ταμίας σε συνεταιρισμό Ταξί της Λάρισας είναι ο συλληφθείς που καταγγέλθηκε στην αστυνομία από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού για κατάχρηση 130.000 ευρώ. Ο ίδιος παραδέχτηκε την ενοχή του υποστηρίζοντας ότι το ποσό που καταχράστηκε είναι μικρότερο …

# Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει ο Δήμος Τρικκαίων από τις αποκαλύψεις που ταλανίζουν την θυγατρική του e-trikala A.E. οι οποίες συνέπεσαν με την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Οδυσσέα Ράπτη. Ο πονοκέφαλος του δημάρχου είναι διαρκής, κυκλοφορεί με …κομπρέσες. Πάντως η ατάκα της εβδομάδας, για τα συμβαίνοντα στην πόλη του Ασκληπιού, εκστομίστηκε από την Ευαγγελία Σωτηρίου (Ραδιοφωνική Λέσχη): «Α, ρε Οδυσσέα, ένα τσιγάρο άναψες και κάηκε όλη η πόλη!..»

@ Κακώς η Aegean ισχυρίζεται ότι τα αεροσκάφη της διαθέτουν ίντερνετ. Η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι σχεδόν ανέφικτη, ειδικά όταν το αεροπλάνο πετάει πάνω από τη θάλασσα…

Ποιος δεν θέλει το ντιμπέιτ στον δεύτερο γύρο;, Πάντα εκείνος που είναι φαβορί να κερδίσει τις εκλογές. Αυτό συμβαίνει και στο ΠαΣοΚ, όπου ο Δούκας ήρθε δεύτερος με την ψυχή στο στόμα και τώρα βλέπει όλους τους άλλους να συσπειρώνονται (σιωπηρά) υπερ του νυν προέδρου. Ο λόγος είναι απλός, τον Ανδρουλάκη τον ξέρουν, δεν πρόκειται να πάει μακριά. Στις επόμενες εκλογές εδώ είμαστε πάλι…

Λευκωσία, οδός Τρικάλων

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο που υπάρχει στο νησί - όχι μόνο στον κλάδο της  γαλακτοβιομηχανίας -, εγκαινιάζει απόψε στην Κύπρο ο θεσσαλικός όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη.

Η μονάδα, που βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή του Τσερίου, στην Λευκωσία, είναι  ιδιαίτερα σύγχρονη και κυρίως “πράσινη”, ενώ μπορεί να παράγει ακόμα και το 40% του συνόλου της Κυπριακής παραγωγής σε χαλλούμι ΠΟΠ και αναρή (Κυπριακή μυζήθρα).

Η πιο χαριτωμένη πινελιά είναι η διεύθυνση του εργοστασίου. Ο δρόμος στον οποίο εδρεύει ονομάζεται πλέον …οδός Τρικάλων, προς τιμήν των επενδυτών και της έδρας του ομίλου που είναι τα Τρίκαλα.

# Πρώην δήμαρχος Πλαστήρα, στο νομό Καρδίτσας, αθωώθηκε χθες από το Εφετείο Λάρισας για εκβίαση εργολάβων καθαριότητας από τους οποίους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους είχε ζητήσει πάγιο μηνιαίο δωράκι της τάξεως των 2.000 ευρώ. Όπως γράφει ο Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία) οι εργολάβοι που τον κατηγορούσαν ανέφεραν τώρα στο δικαστήριο ότι πρόκειται για …παρεξήγηση. Τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας τους υπενθύμισαν ότι το 2019, καταθέτοντας στον Εισαγγελέα διαφθοράς, είχαν περιγράψει την υπόθεση με λεπτομέρειες αλλά τώρα λένε άλλα…

Φτώχια...

Ως φτωχός αγρότης αυτοπροσδιορίζεται ο Απόστολος Γκλέτσος στη δήλωση πόθεν έσχες που κατέθεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ως υποψήφιος πρόεδρος, και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στο πεδίο «επαγγελματικές δραστηριότητες υπόχρεου» το μόνο που δηλώνεται είναι «αγρότης». Και τα εισοδήματα που δηλώνει για το 2021 (η δήλωση πόθεν έσχες είναι για το οικονομικό έτος 2022) είναι πενιχρά: μόνο 4.166,91 ευρώ. Είχε, επίσης, άλλα 1.257,1 ευρώ, τα οποία κατατάσσονται στην κατηγορία των εισοδημάτων που εξαιρούνται από φόρους και εισφορές.

Κατά τα άλλα, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στη δήλωσή του είναι ότι δηλώνει πως ένα ποσό 131.750 ευρώ σε μετρητά αναλήφθηκε από τη μητέρα του από μια τράπεζα και κατατέθηκε σε θυρίδα του κ. Γκλέτσου σε άλλη τράπεζα…

@ Ένας τύπος, που αρνούνταν να πει το όνομά του, μας τηλεφώνησε χθες ισχυριζόμενος ότι είναι ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας που επέβλεπε την κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου Μακεδονία, υποστηρίζοντας (ωρυόμενος) ότι δεν βρέθηκαν αρχαιότητες.

Του εξηγήσαμε ότι το είχαμε θέσει ως ερώτημα και μάλιστα την ίδια ημέρα ήρθε γραπτή απάντηση από την διευθύντρια της υπηρεσίας κυρία Σδρόλια ότι δεν βρέθηκε κάτι, την οποία δημοσιεύσαμε χωρίς να την αμφισβητήσουμε. Ο εν λόγω κύριος, δεν το έβαλε κάτω και το έριξε στις …απειλές. Παραήταν όμως αγενής για υπάλληλος αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Αν παρόλα αυτά ανήκει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τότε να τον … χαίρονται. (Σημ. ο αριθμός του τηλεφώνου του λήγει σε ……..750).

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανιές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.