Η θίτσα Γαλάτω και ο Άλεξ, η Λίτσα, και ο Κέλλας προ των πυλών

Η θίτσα Γαλάτω και ο Άλεξ, η Λίτσα, και ο Κέλλας προ των πυλών

Στο νέο υπουργικό

Αντίστροφα µετράει ο χρόνος για τις αλλαγές στην κυβέρνηση, που τοποθετούνται χρονικά στις αρχές της επόµενης εβδοµάδας. Σύµφωνα µε το σημερινό φύλλο της Καθημερινής ο ανασχηµατισµός που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι «υπουργικός», καθώς αναµένονται τουλάχιστον τέσσερις αποχωρήσεις υπουργών, ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση του «γαλάζιου» αποτυπώµατος µε αξιοποίηση στελεχών από την Κοινοβουλευτική Οµάδα. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι στους νεοεισερχόμενους ακούγεται το όνομα του Χρήστου Κέλλα ενώ θεωρεί πιθανή την επάνοδο στην κυβέρνηση του Καρδιτσιώτη Κώστα Τσιάρα.

& «Η σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον γεγονός…». Έτσι ξεκινάει την ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών η Λιακούλη, μοναδική βουλευτής του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλία και γραμματέας της Κ.Ο. Τι να κάνει και η Λίτσα… Κάνει την καρδιά της πέτρα και γράφει…

Ασφαλιστικές και Daniel

Η θεσσαλική “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, εθνικός πρωταθλητής στο χώρο του γάλακτος, ευχαρίστησε τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, INTERAMERICAΝ, GENERALI, EΘΝΙΚΗ, AIG και ΙΝΤΕRASCO για τις ενέργειές τους ώστε να αποζημιωθεί η επιχείρηση σε σύντομο χρονικό διάστημα για τη μεγάλη πλημμύρα του Σεπτεμβρίου στο εργοστάσιο των Τρικάλων.

Στον αντίποδα, όμως, μαθαίνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ασφαλιστικές εταιρείες διεθνών συμφερόντων είτε χρονοτριβούν σημαντικά, είτε προτείνουν ασφαλιστικές αποζημιώσεις αρκετά χαμηλότερες από την αξία των πραγματικών ζημιών που υπέστησαν βιομηχανίες της Θεσσαλίας, ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς.

Όπως λέει γνώστης της αγοράς, σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα του διαχωρισμού της ήρας από το στάρι, και στις ασφαλιστικές εταιρείες…

$ Ακούγεται ότι παραιτήθηκε από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος. Η πληροφορία χρήζει επιβεβαίωσης.

# Στον Μιχάλη Ταμήλο, ως μηχανικό, είχε αναθέσει η Νατάσα Παζαϊτη - Καραμανλή την τακτοποίηση του οικοπέδου της στην ημιορεινή Κόρη Τρικάλων. Άγνωστο παραμένει αν ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος της πόλης παραμένει εντολοδόχος μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ …

Πόσα λεφτά κόστισε το Coffee Show και που πήγαν, ζητάει να μάθει - και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η αντιπολίτευση στον Δήμο Λαρισαίων. «Θα κάνουμε απολογισμό μόλις ένα μήνα μετά» απαντά η δημοτική αρχή θυμίζοντας ότι επί Καλογιάννη τα στοιχεία για το Πάρκο των Ευχών του 2017 δόθηκαν στη δημοσιότητα το 2019….

# Για περισσότερο από ένα χρόνο παραμένει κλειστό το Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα. Στο τέμενος, το οποίο γειτνιάζει με το Μουσείο Τσιτσάνη και για ένα διάστημα χρησιμοποιούνταν ως εικαστικός χώρος, είχαν πέσει κάποιοι σοβάδες από την οροφή. Ο Δήμος το κλείδωσε μέχρι να βρεθούν λεφτά, για επισκευή …

* Περισσότερη εξουσία στην ιεραρχία της Περιφέρειας Θεσσαλίας μοιράζει ο Κουρέτας -σε σύγκριση με τον προκάτοχό του-, και φροντίζει να το δείχνει. Όταν υπάλληλος της Περιφέρειας τον προσέγγισε στον διάδρομο του μεγάρου (στη Θεοφράστου) και άρχισε να του καταθέτει προτάσεις για τον …Πηνειό, τον διέκοψε λέγοντας «κλείσε ραντεβού με τον προϊστάμενό σου και έλα να μου τα πεις»…

Συνταγή Αυτιά

Εκλογικό περίπατο έκανε ο Γιώργος Αυτιάς συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους μεταξύ όλων των υποψηφίων των κομμάτων. Ο Αυτιάς έλαβε 310.761 ψήφους, περίπου 50.000 περισσότερους από τον δεύτερο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξεπερνώντας κατά πολύ την Ελίζα Βόζενμπεργκ, τον ιδιαίτερα προβεβλημένο Φρέντη Μπελέρη, αλλά και την έτερη σταρ της τηλεόρασης Ελεονώρα Μελέτη. Ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ σε αντίθεση με τους περισσοτέρους υποψηφίους που «κυνήγησαν» την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, “εξαφανίστηκε” από τις τηλεοράσεις μπρος στον κίνδυνο να του ξεφύγει κάποια.. κοτσάνα ή να πει κάτι που θα δημιουργούσε λάθος εντυπώσεις. Οπότε περιόρισε από πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και κινήθηκε προεκλογικά κυρίως μέσω των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ. 

@ Μα καλά, είναι δυνατόν; Εξελέγη στην Ευρωβουλή η  θίτσα Γαλάτω, κτηνοτρόφος από τον Έβρο, μαζί με έναν τύπο που παρίστανε τον στρατηγό Φράγκο, και έμεινε εκτός ο Άλέξανδρος Παπαχατζής, ο μόνος γεωπόνος - καθηγητής που διέθετε η Ελληνική Λύση; Τι πήγε λάθος ρε Άλεξ;  Γιατί ο Βελό προτίμησε την πανίδα από τη χλωρίδα;..

By Kostas Tolis

*Για πληροφορίες, ιδέες, φωτογραφίες, ρουφιανιές κ.λπ. στο tolis@kosmoslarissa.gr (εχεμύθεια δεδομένη)

Copyright Kosmos newspaper, Larissa

Facebook Like
Tο thessaliaeconomy.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.