Δέκα χρόνια μετά την ουσιαστική πτώχευση της ΑΓΝΟ, της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας που έγινε δημοφιλής σε όλη την Ελλάδα όταν το 1988 ο Νίκος Γκάλης έπινε γάλα ΑΓΝΟ, το σήμα και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας πέρασαν σε θεσσαλικά χέρια.

Νέος ιδιοκτήτης είναι η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» των αδελφών Μιχάλη και Τάκη Σαράντη ύστερα από πλειστηριασμό. Το τίμημα ήταν 7,73 εκατ. ευρώ, με την «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» να αποτελεί τον μοναδικό πλειοδότη.

Αυτό που απέκτησε η εταιρεία είναι αγροτεμάχιο 132.239 τ.μ. στις περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Περιβολακίου, Λαγυνών και Καβαλλαρίου (στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά), μαζί με τα κτίρια και τον εξοπλισμό, το κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα ΑΓΝΟ και όλα τα άλλα κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα.

"Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βιομηχανικό οικόπεδο άνω των 130 στρεμμάτων με μηχανολογικό εξοπλισμό, ο οποίος ωστόσο για να λειτουργήσει χρειάζεται μελέτη και μία σοβαρή επένδυση από την πλευρά μας,  Ήταν άλλωστε ένα κλειστό εργοστάσιο επί μία δεκαετία» δήλωσε στο mononews o Δημήτρης Σαράντης, πρόεδρος της Ελληνικά Γαλακτοκομεία.

Ξέρει η πάπια που είναι η λίμνη. Οι Τρικαλινοί τις παίζουν στα δάχτυλα τις συνεταιριστικές. Με την ίδια συνταγή που εκτόξευσαν ΟΛΥΜΠΟ και ΡΟΔΟΠΗ θα αναστήσουν και την ΑΓΝΟ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr