Έντονες οι αναταράξεις στο κυβερνητικό πεδίο εξ αιτίας ενός επιχειρηματία, πρώην φίλου της κυβέρνησης.

Δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη είναι πλέον πολύ κακές, είχαν κάνει την εμφάνισή τους από καιρό. Μάλιστα η οικονομική ιστοσελίδα bankingnews.gr ενημέρωνε πρόσφατα ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης τα έχει βρει με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον βοηθήσει να ηγηθεί της αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης (Ο Μαρινάκης τα βρήκε με τον Κασσελάκη! – Στήριξη στην αντιπολίτευση κατά Μητσοτάκη και ενεργοποίηση της «Ελευθεροτυπίας»). Και μία παράμετρος αυτού του deal είναι η επανέκδοση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» η οποία θα βγει στα περίπτερα πριν τις ευρωεκλογές και θα είναι ένα φύλλο σκληρό αντι-μητσοτακικό που θα στηρίζει παράλληλα τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ποιοι είχαν πρόσβαση στις κασσέτες με τις συνομιλίες

Σε ότι αφορά στο δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής δεν ήταν ένα τυχαίο χτύπημα. Και δεν ήταν καινούριο, καθώς όπως αποδεικνύεται ήταν παλιό ρεπορτάζ της ΕΡΤ και της ιστοσελίδας «Έθνος». Ουσιαστικά λέει, χωρίς να αμφισβητεί το τραγικό λάθος του σταθμάρχη, ότι τις συνομιλίες κάποιος τις έλεγξε πριν και τις παρουσίασε κομμένες και ραμμένες. Για ποιον λόγο έγινε αυτό;

Μάλλον για να μην εμπλακούν περισσότεροι υπηρεσιακοί παράγοντες. Το θέμα είναι ποιοι είχαν πρόσβαση σε αυτές τις κασέτες. Οι εκτιμήσεις και τα ρεπορτάζ θεωρούν ότι πρώτο λόγο είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Π. Τερζάκης καθώς και 2 ή 3 άλλα διαπιστευμένα πρόσωπα του ΟΣΕ.

Μπαίνει στον πόλεμο και το Mega

Όμως, έχει άλλη βαρύτητα να το «παίζει» το ξαναπαιγμένο θέμα μία εφημερίδα με μεγάλο τιράζ που για χρόνια «έπαιζε» καλά τα θέματα του Μαξίμου και πρόσεχε το προφίλ του Πρωθυπουργού. Και φυσικά είναι διαφορετικό να ξαναπαίζει το θέμα σε πανελλήνια μετάδοση το Mega το οποίο στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αποτελέσει άλλο ένα μέσο καθημερινής αποδόμησης της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου επέβαλε την άμεση καταδίκη του Βήματος

Γι’ αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, μαθαίνουμε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη όλοι οι υπουργοί να καταδικάσουν το δημοσίευμα και όλοι οι υπουργοί και τα μεγαλοστελέχη της Πειραιώς ανέβασαν τους τόνους κατά του Συγκροτήματος Μαρινάκη για πρώτη φορά. Ουσιαστικά ήταν εντολή Μητσοτάκη να αποδοκιμάσουν το Συγκρότημα Μαρινάκη, πρώτον για να δείξουν ότι είναι ενωμένοι απέναντι στην επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση και δεύτερον για να δείξουν ότι παρά τις καλές σχέσεις που έχουν υπουργοί με τον εφοπλιστή Μαρινάκη δεν λογοδοτούν σε αυτόν, αλλά στο Μαξίμου. Άλλωστε, για το Μαξίμου πλέον το Βήμα αποτελεί μία εφημερίδα που διαδίδει fake news.

Βεντέτα με νέα δημοσιεύματα για Τέμπη και υποκλοπές

Όμως, στην συνέχεια Μαξίμου και Συγκρότημα αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με την Alter Ego να μιλάει για πρώτη φορά για τραγικά αδιέξοδα της κυβέρνησης και να αναφέρεται για την 107η θέση που έχει η χώρα μας στην ελευθερία του τύπου. Υιοθετώντας ουσιαστικά για πρώτη φορά, την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των Reporters United που μιλάνε για φίμωση του Τύπου στην Ελλάδα.

Τι μέλλει γενέσθαι μετά από αυτήν την κόντρα;

Τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου για τα Τέμπη αλλά και τις υποκλοπές, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές. Στο μεταξύ ετοιμάζεται και η Ελευθεροτυπία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ένα από τα άμεσα θιγόμενα πρόσωπα των υποκλοπών είναι και ο εφοπλιστής.

Η κυβέρνηση είναι, όμως, έκθετη για τα Τέμπη, όχι κυρίως για το θέμα των κασετών, αλλά γιατί 1 χρόνο τώρα δεν έχει προχωρήσει η έρευνα για τα βαθύτερα αίτια του δυστυχήματος. Και φυσικά γιατί σε πολιτικό επίπεδο προφυλάσει τον Κώστα Καραμανλή όταν πλέον και μέσα στην παράταξη τον αδειάζουν.

thessaliaeconomy.gr (από άρθρο της στήλης Μαξιμιλιανός www.bankingnews.gr)