Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Λάρισας, Κ. Μπαργιώτας, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητος για λίγο χρόνο, προτού να πει το τελικό "ναι" στη Χαριλάου Τρικούπη. Το Έθνος της Κυριακής τονίζει το τοπικό ενδιαφέρον που έχουν οι μελλοντικές κινήσεις του κ. Μπαργιώτα, αφού και ο Φίλιππος Σαχινίδης φέρεται να κοιτά το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά από τη συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Η παρουσία του κ. Μπαργιώτα σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Μανιάτη, όπου μίλησε η ίδια η Φώφη Γεννηματά, μία ημέρα πριν από την ανεξαρτητοποίησή του δείχνει το στίγμα των μελλοντικών κινήσεων του. Αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως τονίζει το Έθνος της Κυριακής- η προσχώρηση του κ. Μπαργιώτα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Βουλή, κάνοντας τη ΔΗ.ΣΥ την τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν πλέον φτάσει τους έξι σε αριθμό αναμένεται να προκαλέσουν ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις λίαν συντόμως.