Δώστε προσοχή σε κάποια σημεία “κλειδιά” όταν αποφασίσετε να διαθέσετε το χώρο σας στην πλατφόρμα του AirBnB και δημιουργείστε μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες σας.

Ολοένα και περισσότερος κόσμος ανακαλύπτει την πλατφόρμα AirBnB και αποφασίζει να διαθέσει την εξοχική κατοικία του, κάποιο διαμέρισμα ή και ένα δωμάτιο του σπιτιού του για ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας.

Πέρα από την τιμή, την περιοχή και την ανάγκη για ένα συγκεκριμένο είδος κατοικίας οι ενδιαφερόμενοι δίνουν πολύ βάρος στις αξιολογήσεις που έχει λάβει ένας χώρος από προηγούμενους ενοίκους. Έστω και μια μόνο καλή αξιολόγηση, συνοδευόμενη από κάποια θετικά σχόλια για συγκεκριμένα πράγματα που έχει προσφέρει ένας χώρος αποτελεί ένα δυνατό χαρτί που κάνει ένα χώρο να ξεχωρίσει από άλλους που βρίσκονται στην περιοχή ή κυμαίνονται στην ίδια τιμή. Περισσότερες από μία καλές κριτικές σίγουρα δημιουργούν τις ευνοϊκότερες συνθήκες για την εύκολη ενοικίαση του χώρου αλλά και για την αύξηση της τιμής στην οποία διατίθεται.

Από την άλλη ακόμα και μία κακή κριτική μπορεί να δημιουργήσει μια αποτρεπτική εικόνα για το χώρο ή και τον ίδιο τον οικοδεσπότη και να δημιουργήσει θέματα στην ενοικίαση του χώρου. Για αυτό το λόγο ο κάθε οικοδεσπότης που αποφασίζει να διαθέσει το χώρο του, αν είναι διατεθειμένος να το κάνει σωστά, μπορεί να επωφεληθεί στο μέγιστο από την υπηρεσία που του παρέχει το AirBnB. Ούτε λίγο ούτε πολύ, από τη στιγμή που η διάθεση του χώρου μπορεί να αποφέρει κέρδος αυτόματα αποτελεί ευκαιρία αλλά και υποχρέωση για την δημιουργία μιας μοναδικής εμπειρίας για τον ένοικο, ή αν προσεγγίσουμε το θέμα από επιχειρηματική σκοπιά, για τον χρήστη αυτού που παρέχουμε.

Έτσι λοιπόν όπως μια εταιρεία μπορεί να φροντίσει την εικόνα της ή το brand της όπως θα λέγαμε, προκειμένου να προσεγγίσει νέους πελάτες αλλά και να διατηρήσει και να μαγέψει τους υπάρχοντες κάνοντας τους να την προτείνουν σε άλλους, έτσι ακριβώς και ένας οικοδεσπότης μπορεί να φερθεί όταν διαθέτει το χώρο του στο AirBnB.

Για να το επιτύχει αυτό υπάρχουν κάποια βασικά και εύκολα πράγματα που καλό είναι να έχει υπόψη του.

Ειλικρίνεια

Έχει τύχει ποτέ να παραγγείλετε κάτι από το Ίντερνετ και να παραλάβετε κάτι που ίσως του μοιάζει αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο; Το αίσθημα αυτό της εξαπάτησης είναι ένα αίσθημα που σίγουρα δεν θα πρέπει να νιώσει ο ένοικος. Στην περιγραφή του χώρου και στις παροχές μην συμπεριλάβετε κάτι που δεν υπάρχει, δεν δουλεύει σωστά ή δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το περιγράφετε. Οι φωτογραφίες, που είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε θα πρέπει να αποδίδουν την πραγματικότητα για τον χώρο όσο πιο καλαίσθητα γίνεται. Αποφύγετε όμως την υπερβολική επεξεργασία καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένες προσδοκίες και στη συνέχεια απογοήτευση στον επισκέπτη σας.

Καθαριότητα και Οργάνωση

Ίσως για πολλούς ένας καθαρός και οργανωμένος χώρος να είναι κάτι αυτονόητο, δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε περίπτωση. Φροντίστε να έχετε επαρκή χρόνο ανάμεσα σε κάθε ενοικίαση προκειμένου να περιποιηθείτε τον χώρο και να τον επαναφέρετε σε άψογη κατάσταση. Και ναι η λεπτομέρεια μετράει σε αυτήν την περίπτωση. Αν έχετε επιλέξει να αφήσετε κάποια πράγματα σας στον χώρο (όπως για παράδειγμα βιβλία, πιάτα, λευκά είδη), καλό είναι να είναι σε καλή κατάσταση και να έχετε γνωστοποιήσει από πριν αν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ή όχι οι ένοικοι.

Μοναδικότητα

Σκεφτείτε πόσο όμορφα νιώθετε όταν κάποιος σας κάνει μια ευχάριστη έκπληξη ή σας προσφέρει κάτι εκεί που δεν το περιμένετε. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο “δώρο”, η κίνηση είναι που μετράει. Φερθείτε έτσι στους ένοικους σας και κερδίστε την συμπάθεια τους. Ένα μικρό δωράκι καλωσορίσματος όπως ένα τοπικό προϊόν ή ένα αποχαιρετιστήριο gift bag με καλούδια μπορούν να κάνουν τη διαφορά και τους επισκέπτες σαν να χαμογελάσουν. Ακόμα κι αν κάτι δεν τους άρεσε κατά τη διαμονή τους μια ευχάριστη έκπληξη μπορεί να απαλύνει τη δυσαρέσκεια τους.

Διευκόλυνση

Όταν κάποιος καταφθάνει σε ένα νέο μέρος υπάρχουν πολλά που μπορεί να μην γνωρίζει. Από τα μέρη με καλό φαγητό μέχρι το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο. Φτιάξτε μια λίστα με προτεινόμενα μέρη ή ακόμα καλύτερα βρείτε έναν χάρτη της περιοχής και κυκλώστε τα μέρη που είναι χρήσιμα. Ρωτήστε τους ένοικους σας είτε από κοντά όταν φθάσουν στο χώρο σας είτε μέσω email αν έχουν κάποια ιδιαίτερη ανάγκη ή προτίμηση και δείξτε αυθεντικό ενδιαφέρον για όποιο πρόβλημα μπορεί να σας παρουσιάσουν.

Εμπειρίες

Έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη ζωή κάποιου λίγο πιο ευχάριστη και να του δώσετε κάτι που μπορεί να θυμάται και να διηγείται αργότερα σε άλλους. Δημιουργείστε λοιπόν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να έχει να θυμάται τη διαμονή του στο χώρο σας και τις ευχάριστες στιγμές που πέρασε εκεί. Βρείτε τα ιδιαίτερα μέρη και τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή σας και προτείνετε μια επίσκεψη σε αυτά.

Η λίστα για τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας με αποτέλεσμα τις υψηλές αξιολογήσεις στο AirBnB θα μπορούσε να είναι ατελείωτη. Αφήστε λοιπόν τη φαντασία σας ελεύθερη και με γνώμονα την ικανοποίηση των ενοίκων σας, δημιουργείστε έναν χώρο και μια εμπειρία που θα αφήσουν ιστορία στην περιοχή σας.

*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο epixeiro.gr