Η αρμονικότητα της ισομέρειας που ανέκαθεν χαρακτήριζε τους ιδρυτές του θεσσαλικού ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, αδερφούς Σαράντη, συνεχίζεται και στη δεύτερη γενιά της επιχείρησης. 

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν πλέον και τα έξι παιδιά των δυο οικογενειών ( δυο αγόρια και μία κόρη εκατέρωθεν) γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη καθώς τέσσερις από τους διαδόχους εργάζονται ήδη τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές διοικητικές θέσεις στον όμιλο.

Εκείνο που δίνει ξεχωριστή ώθηση στην κορυφαία ελληνική επιχείρηση τροφίμων είναι τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς, καθώς  συνδυάζει την αξία της εργασίας που διαπνέει τους δυο ιδρυτές, εμπλουτισμένη με υψηλή ακαδημαϊκή γνώση.

Βέβαια οι Τάκης και Μιχάλης Σαράντης, που το 1985 ίδρυσαν στα Τρίκαλα την ΤΥΡΑΣ, παραμένουν στην επιχείρηση - πολύτιμοι καθοδηγητές μέσα από την πλούσια εμπειρία τους.

Το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι Στέλιος Δ. Σαράντης (πρόεδρος), Στέλιος Μ. Σαράντης (διευθύνων σύμβουλος), Ζωή Μ. Σαράντη (αντιπρόεδρος), Γιώργος Δ. Σαράντης (αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος) και μέλη Μαρίνα Δ. Σαράντη, Μιχάλης Μ. Σαράντης (ο νεότερος), και Βασίλης Γιάτσιος.

Οι διοικητικές αλλαγές έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο ΓΕΜΗ, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή και τα μελλοντικά βήματα της επιχείρησης.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

*Στη φωτογραφία, από αριστερά, Μιχάλης Σαράντης, Τάκης Σαράντης και στο βάθος ο Γιώργος Σαράντης