Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων ο Τρικαλινός γαλακτοβιομήχανος Μιχάλης Σαράντης, ο οποίος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό των Τρικάλων Λέσχη 97,6, τόνισε ότι από τον άλλο μήνα οι αυξήσεις θα φανούν στα ράφια .

Το σχετικό δελτίο Τύπου του σταθμού αναφέρει συνοπτικά όσα δήλωσε:

«Οι πρώτες ύλες στη βιομηχανία, όχι μόνο στον δικό μας κλάδο, έχουνε αυξηθεί στο κόστος τους περίπου 30-35% το τελευταίο εξάμηνο. Δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, είναι παγκόσμιο το πρόβλημα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση με πολλούς τρόπους, και δεν είναι θέμα πολιτικής, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση. Στα δικά μας εργοστάσια έχουμε περίπου 6 φορές αύξηση στο ρεύμα, από εκεί που είχαμε 500.000 ευρώ το μήνα κόστος, απλά καταλαβαίνετε που έχει φτάσει τώρα.

Σε ένα ποσοστό προσπαθήσαμε εμείς να απορροφήσουμε την αύξηση του κόστους, όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε εξ’ολοκλήρου. Από το Φεβρουάριο και μετά είναι πιθανόν να γίνουν αυξήσεις σε προϊόντα, όπως σε κάποια από τα δικά μας. Προσπαθούμε να είναι κάπως περιορισμένες οι ανατιμήσεις, είναι δύσκολη η κατάσταση και το ξέρουμε.

Εμείς ως όμιλος θα κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς, πέρα από το 2% που αποφάσισε η κυβέρνηση για τον βασικό μισθό. Ενώ είναι δύσκολα τα οικονομικά μας με όσα γίνονται, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αυξήσεις στην πλειοψηφία των εργαζομένων μας, περισσότερο στους χαμηλόμισθους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην ευρύτερη δυσκολία.».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr