Σε ηγέτη του κλάδου των γαλακτοκομικών σε ολόκληρη τη Βαλκανική εξελίσσεται ο θεσσαλικός όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα προχωρά και σε δεύτερη εξαγορά.

Αυτή τη φορά ο μεγαλύτερος παίκτης της χώρας (στο χαρτοφυλάκιό του εντάσσονται σήματα όπως Όλυμπος, Ροδόπη, Τυράς, Δουμπιά, Κλιάφα και εσχάτως η ΑΓΝΟ), «χτύπησε» στη Βουλγαρία εξαγοράζοντας το 100% των μετοχών της United Milk Co., θυγατρικής εταιρεία της Δέλτα (Vivartia).

Το deal πραγματοποιήθηκε μέσω της TYRBUL S.A. θυγατρικής της ΕΓ και φέρνει την ελληνική γαλακτοκοβιομηχανία στην πρώτη θέση στην αγορά της γειτονικής χώρας. 

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχει σοβαρό οικονομικό αποτύπωμα και στη Ρουμανία, όπου είναι ο τρίτος κατά σειρά παίκτης στην τοπική αγορά, ενώ έρεισμα αποκτά και στην αγορά της Κύπρου όπου κτίζει εργοστάσιο για παραγωγή χαλουμιού και πρόσφατα μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της Κουρούσιης.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή μεταξύ του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία και της Δέλτα Τρόφιμα τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr