Tην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κέντρου logistics, μια επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε στην πόλη Μπρασόβ της Ρουμανίας η Fabrica de Lapte Brasov, θυγατρική του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, επιδιώκοντας την ενίσχυση των περιφερειακών δραστηριοτήτων του ομίλου. Το logistics hub θα εξυπηρετεί τόσο την τοπική αγορά, όσο και τις εξαγωγές σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Βρετανία. Με την εν λόγω επένδυση, οι συνολικές δαπάνες του ελληνικού ομίλου στο εργοστάσιο του Μπρασόβ φτάνουν τα 180 εκατ. ευρώ.

Το κέντρο logistics, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό έως το τέλος του 2024, ενσωματώνεται άμεσα με το παρακείμενο εργοστάσιο της εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 2011. Το νέο κέντρο logistics διαθέτει σύγχρονη αποθήκη ψυχόμενων προϊόντων, προσφέροντας μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα σε μικρό χώρο και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. 

Ο εμπορικός διευθυντής της Όλυμπος στη Ρουμανία, Αθανάσιος Γιαννούσης, δήλωσε ότι η νέα υποδομή θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της εταιρείας στις διεθνείς αγορές, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιώσιμη αποθήκευση και διανομή των προϊόντων της. Σημειώνεται ότι το 2023 η Fabrica de Lapte Brasov εμφάνισε πωλήσεις 165 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά της κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τα 14 εκατ. ευρώ.

Foodreporter