Ενεργειακή επένδυση, με την δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, για να καλύψει τις ανάγκες της πρόκειται να πραγματοποιήσει η ΕΒΟΛ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Την σχετική ανακοίνωση έκανε στην Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού την Πέμπτη ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος. Παράλληλα ανακοινώθηκε η αγορά εξοπλισμού για την παραγωγή γάλακτος διάρκειας 18 ημερών, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 θα είναι θετικά για την επιχείρηση με τον τζίρο να κλείνει στα 18 εκ. ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει τα ακόλουθα:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ Γενική Συνέλευση των μελών του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’  αυτών.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου (18 εκατ. ευρώ) αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

Μεταξύ άλλων απεφασίσθη η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 600.000€ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η ως άνω επένδυση θα κατασκευασθεί στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί  εξ’ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου από σήμερα και θα έχει αποσβεστεί εντός διετίας.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του  μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών.

Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της Ελληνικής Επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών."

Ζ.Η.