Διαμαρτυρία για δεδουλευμένα και καθυστερήσεις πληρωμών, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ που ανήκει στην ΕΑΣ Τρικάλων και εδρεύει στα Τρίκαλα.

Ύστερα από συνέλευση εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση 

"Το Σάββατο 10 Μαρτίου & ώρα 7μμ στο χώρο του Εργοστασίου Γάλακτος «Τρίκκη» πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση . Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία των μελών όπως προβλέπει το καταστατικό του σωματείου μας , πραγματοποιήθηκε συζήτηση και μετά τις σχετικές ψηφοφορίες αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

Τα τελευταία χρόνια , ιδιαίτερα μετά το 2012 , έχουμε υποστεί τεράστιες απώλειες στο εισόδημά μας. Η Διοίκηση & η Διεύθυνση της επιχείρησης , αξιοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους προχώρησε σε περικοπές των μισθών μας σε ποσοστά έως και πάνω από 50% . Που είναι τα μεγαλύτερα ιδιαίτερα για τον κλάδο μας σε πανελλαδικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι οι ισολογισμοί της επιχείρησης ήταν θετικοί και ο τζίρος σημείωσε αύξηση.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (5-6 τελευταία χρόνια) η μισθοδοσία μας είναι αβέβαιη . Υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των κουτσουρεμένων μας μισθών , γεγονός που μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του «Τρίκκη» το μόνο που μας λέει κάθε φορά που πιέζουμε να μας δώσουν εξηγήσεις και να μας ενημερώσουν είναι να κάνουμε υπομονή.

Όμως παρά την υπομονή μας η κατάσταση για μας τους εργαζόμενους όχι μόνο δεν βελτιώνεται , τα προβλήματα όχι μόνο δε λύνονται , αλλά επιδεινώνονται μέχρι που πριν λίγες μέρες ακούσαμε και διαβάσαμε στα ΜΜΕ ότι η ΕΑΣ και η «Τρίκκη» κινδύνευσαν με κλείσιμο.

Οι ανάγκες που έχουμε ως εργαζόμενοι για μας και τις οικογένειες μας ,μας επιβάλουν να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

Γι’ αυτό απαιτούμε

1. Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που μας χρωστάνε και να ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία με την καταβολή της στο τέλος κάθε μήνα.

2. Επειδή πλησιάζει η λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας ,απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς μας ,επαναφορά των επιδομάτων που μας κατάργησαν (επίδομα γάμου , ανθυγιεινό ) ή περικόπηκαν (επίδομα παιδιών , πολυετίας ,σπουδών).

3. Άμεσα να λυθεί το πρόβλημα με τα ΡΕΠΟ και τις υπερωρίες στα τμήματα παραγωγής . Να βγαίνει και να αναρτάται στον πίνακα το πρόγραμμα υπηρεσιών για όλο τον μήνα, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει με ευθύνη του προϊσταμένου.

4. Στις 29 Μαρτίου συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κηρύχθηκε για τον κλάδο μας ,από την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

5. Δίνουμε περιθώριο στη Διοίκηση και την Διεύθυνση της επιχείρησης ένα χρονικό διάστημα μέχρι περίπου στις 15 Απρίλη να αποκατασταθεί η μισθοδοσία μας. Αν αυτό δεν συμβεί και διαπιστώσουμε ότι για άλλη μια φορά μας κοροϊδεύουν τότε να προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση στις 21 Απρίλη με μοναδικό θέμα η επόμενη ΑΠΕΡΓΙΑ να είναι 48ωρη ή Διαρκείας μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματα μας.

6. Καταδικάζουμε την απουσία των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ του σωματείου μας από την Γενική Συνέλευση. Θεωρούμε τη στάση τους απαξιωτική και προσβλητική, για όλους τους συναδέλφους μας, για την αδιαφορία τους απέναντι στα οξυμμένα προβλήματα μας. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν την στάση τους αλλιώς είναι ανάξιοι να κατέχουν τον τίτλο που φέρουν ως μέλη του Δ.Σ του σωματείου.

Σάββατο 10/3/18

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ «ΤΡΙΚΚΗ»