Τα αποτελέσματα της καθιστικής ζωής είναι άσχημα με την παχυσαρκία να αποτελεί μάστιγα. Το αδυνάτισμα βότανα που θα βρεις εδώ επιλέγεται ως αναγκαστικός τρόπος για την απώλεια του περιττού βάρους, χωρίς ωστόσο να αποφεύγονται οι κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα κ.ά.

Το πιο μεγάλο λάθος του σύγχρονου ανθρώπου είναι πως έχει θέσει στη ζωή του λανθασμένες βάσεις και έχει επικεντρωθεί στην πρόσκαιρη ικανοποίηση, υλική και φυσική. Ως χρόνιο νόσημα, η παχυσαρκία κρύβει πολλούς κινδύνους που έχουν να κάνουν με την εμφάνιση πολύ σοβαρών παθήσεων (χολοκυστοπάθεια, καρδιοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση και κάποιες μορφές καρκίνου).

Η παχυσαρκία στην Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην κατηγορία με τις πιο θανατηφόρους νόσους, ευρισκόμενη πίσω από τα καρδιολογικά νοσήματα και τον καρκίνο. Ο μισός γυναικείος πληθυσμός είναι παχύσαρκος, ενώ οι άνδρες υποφέρουν από αυτή τη χρόνια νόσο σε ποσοστό 67%.

Ο άσχημος τρόπος ζωής και οι λανθασμένες επιλογές διατροφής έχον φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται αργά και προσπαθούν να βρουν μια σωτήρια λύση στο αδυνάτισμα. Ωστόσο, αν κάποιος δε σταματήσει να τρώει μεταλλαγμένες τροφές, γρήγορα και έτοιμα γεύματα και ότι άλλο βλαβερό προωθείται από τα ΜΜΕ, τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Ο οργανισμός του ανθρώπου συνηθίζει στα λεγόμενα φαγητά – σκουπίδια και σταδιακά δημιουργείται μια έλλειψη θρεπτικών συστατικών που επηρεάζει βασικές λειτουργίες σε όλο το σώμα. Με τη φυσική διατροφή, βελτιώνονται οι καύσεις, αυξάνεται ο μεταβολισμός και η απώλεια του περιττού βάρους έρχεται ως φυσική συνέπεια, αν παράλληλα προστεθεί και μια απλή καθημερινή άσκηση.