Παρά την πανδημική κρίση που έπληξε την αγορά του καφέ, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, η θεσσαλική αλυσίδα Mikel συνεχίζει την ανάπτυξή της. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, δρομολογείται το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Το πλάνο ανάπτυξης στο εξωτερικό περιλαμβάνει, το προσεχές διάστημα, το άνοιγμα καταστημάτων στις εξής περιοχές: • Κατάρ • Ιορδανία, ενώ, το 2022 αναμένεται να ανοίξει και το πρώτο κατάστημα της ελληνικής αλυσίδας στην Γερμανία. Σημειώνεται πως έχουν ανοίξει περίπου 50 νέα σημεία πώλησης, ενώ αναμένεται να ανοίξουν έως τέλος του έτους ακόμη 5 με 7 νέα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται πως, η εταιρεία ήδη, δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Ομάν και την Σαουδική Αραβία.

Συνολικά, η εταιρεία της Λάρισας δραστηριοποιείται σε 18 χώρες.

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες

Η Mikel έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους πρώτων υλών. Ειδικότερα, από τις πλαστικές σακούλες, τα καλαμάκια και τα ποτήρια του καφέ, οι αυξήσεις είναι σημαντικές. Παράλληλα, έχει αυξηθεί και το κόστος ενέργειας, όπως άλλωστε και η τιμή του καφέ.

Για την τελευταία, η εταιρεία που είναι η ίδια εισαγωγέας, αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας με τη δημιουργία αποθεματικού. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να μην μεταφερθούν οι αυξήσεις στον τελικό καταναλωτή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πωλήσεις της εταιρείας ακολουθούν ανοδική πορεία, κάτι όμως, που θεωρείται λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως, το 2020 η αγορά, στην ουσία, ήταν κλειστή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν πως, η επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις αρχές του 2023.

Νικόλας Ταμπακόπουλος