Η πανδημία έπληξε για καλά την αγορά του Βόλου, με τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης καθώς, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν παντού, μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων σταμάτησε να λειτουργεί λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν πρόκειται να ξανασηκώσουν ρολά, καθώς η έλλειψη ρευστότητας είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα. Η πώληση της επιχείρησής τους αποτελεί μονόδρομο, αν και ούτε αυτό είναι εύκολο με τις παρούσες συνθήκες.

Οι αγγελίες πώλησης αποτελούν βαρόμετρο για την κατάσταση στην αγορά του Βόλου. Οι προτάσεις ποικίλουν. Πωλητήριο έχουν βάλει πολλά καταστήματα από όλους τους κλάδους. Βλέπει κανείς αγγελίες για κομμωτήρια, μέχρι πρακτορεία ΟΠΑΠ, ακόμα και βρεφονηπιακούς σταθμούς με νηπιαγωγεία. 

Εκεί όμως που το πλήγμα είναι βαρύτερο είναι ο κλάδος της εστίασης. Διατίθενται προς πώληση, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα, αλλά και μεγάλα καταστήματα όπως μια γνωστή ταβέρνα στα Παλιά, 450 τ.μ., πλήρως εξοπλισμένη, στην τιμή των 280.000 ευρώ . 

Ακόμα και στην κτηνοτροφία υπάρχουν πωλητήρια. Στην πόλη του Βόλου πωλείται κτηνοτροφική μονάδα 1.100 τ.μ. αντί του ποσού των 220.000 ευρώ .

Οι ελπίδες για καλύτερες μέρες στην αγορά, στηρίζονται όλες στα εμβόλια και στο τείχος ανοσίας που θα επιφέρουν. Ας ευχηθούμε ο εφιάλτης να τελειώσει γρήγορα…

Κ.Τ. thessaliaeconomy.gr