Με αισιοδοξία βλέπει το 2023 η θεσσαλική Βιοσάλ, διακρίνοντας μια ομαλότητα και μια ισορροπία στην αγορά, με την εταιρεία να επιλέγει το 2022 να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις συνεργασίες της. Όπως δήλωσε στέλεχος της εταιρείας που εδρεύει στα Τρίκαλα, το 2022 ήταν μια περίεργη χρονιά, κατά την οποία οι ανατιμήσεις έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο, επηρεάζοντας την αξία του τελικού προϊόντος και δημιουργώντας ανησυχία στην αγορά. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η εταιρεία υλοποιεί επενδύσεις προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν σε μηχανολογικό εξοπλισμό, προτιμώντας μικρές κινήσεις με μικρούς χρονικούς ορίζοντες, ώστε να τις διαχειρίζεται ευκολότερα.

Παράλληλα, η εταιρεία δίνει έμφαση στη διεύρυνση της παρουσίας της στο εξωτερικό, με στόχο να ανοίξει καινούριες αγορές και να εμπλουτίσει το πελατολόγιό της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, ενώ πρόσφατα έδωσε το παρών και στην έκθεση Food Expo 2023, η οποία αποτέλεσε ευκαιρία για να συναντήσει υπάρχοντες πελάτες της - από Ελλάδα και εξωτερικό - αλλά και να γνωρίσει και νέους δυνητικούς πελάτες από όλο τον κόσμο. Σημαντικότερη αγορά της Βιοσάλ στο εξωτερικό είναι αυτή τη στιγμή η Γερμανία, ενώ εξάγει τα προϊόντα της τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική και τον Καναδά, με περίπου το 50% του κύκλου εργασιών της να αντιστοιχεί σε εξαγωγές.

Η επένδυσή της, στις διατάξεις του ν. 4399/2016, αφορά στην επέκταση δυναμικότητας μονάδας παραγωγής ορεκτικών σαλατών και παρομοίων ειδών διατροφής, στο 5ο χλμ. Τρικάλων-Πύλης. Η συνολική ενισχυόμενη δαπάνη ανέρχεται σε ύψος 604.196 ευρώ, το ποσοστό της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 55% επί του κόστους της επένδυσης δηλαδή ποσό φορολογικής απαλλαγής 332.307,80 ευρώ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Ελευθερία Πιπεροπούλου, FnB Daily)