Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής της νέας μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων, μεταξύ της ανδόχου Μεσόγειος Α.Ε. και του φορέα Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας που θα κατασκευαστεί στο Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας, του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 33 εκ. ευρώ το οποίο θα εξυπηρετεί τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, διαθέτοντας  δυναμικότητα 59.205 τόνων ετησίως.

Η εγκατάσταση της νέας μονάδας συνδέεται λειτουργικά και ιδιοκτησιακά με τον δημόσιο ΧΥΤΑ των Τρικάλων και είναι συνολικής έκτασης περίπου 73 στρεμμάτων.

Το έργο έχει ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα 18 μηνών υλοποίησης και έξι μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας ενώ θα καλύπτει τις ανάγκες της Δυτικής Θεσσαλίας.

Η ανάδοχος εταιρεία θα διαχειρίζεται για δύο χρόνια τη μονάδα έναντι 3,63 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου 33 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών που θα επεξεργάζεται. 

Η Μεσόγειος αναδείχτηκε νικήτρια του διαγωνισμού μετά τις αλλεπάλληλες ενστάσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών και αφού ακολούθησε η κρίση του Συμβουλίου Επικρατείας επί των προσφυγών που κατατέθηκαν.

Στην αρχική κούρσα είχαν πάρει μέρος και οι τεχνικές Θαλής ΑΤΕ,  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΡΕΤΒΟ – Γκουλιόπουλος, και Ιντρακάτ.

thessaliaeconomy.gr