Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65. Ο θεσσαλός Υπουργός επισκέφθηκε το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Βασιλικής, 8 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη των Τρικάλων.

Ο κ. Σκρέκας ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων από τον επικεφαλής του εργοταξίου, Σταύρο Ζουμπούλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχεία κατασκευή του οδικού άξονα, για την οποία απασχολούνται περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι.

Ο Ε65, συνολικού μήκους 180 χιλιομέτρων, αναμένεται να παραδοθεί στους οδηγούς τον Αύγουστο του 2024, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του βόρειου τμήματος.

Το έργο θα έχει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη για τη Δυτική Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα γενικότερα, καθώς θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Μετά την επίσκεψη του στο εργοτάξιο, ο υπουργός δήλωσε: 

«Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ε65, ο Νομός Τρικάλων και η Θεσσαλία θα αποκτήσουν έναν ασφαλή και σύγχρονο οδικό άξονα. Το έργο θα δώσει νέα πνοή σε ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλία, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με μεγάλες τουριστικές προοπτικές.

Εξίσου σημαντική θα είναι η συμβολή του και στην εθνική οικονομία, δεδομένου ότι θα συνδέσει την Κεντρική Ελλάδα με τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο, συντομεύοντας αισθητά τις μετακινήσεις και την οδική ασφάλεια».

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr