Το ενδεχόμενο νέων εξαγορών το προσεχές διάστημα δεν απέκλεισε ο Μιχάλης Σαράντης, διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», της κορυφαίας από πλευράς κύκλου εργασιών γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μιλώντας στο συνέδριο The Dairy Conference, το οποίο διοργάνωσε στην Αθήνα η εταιρεία Boussias

O κ. Σαράντης αναφερόμενος στα φυτικά προϊόντα (plant based), στα οποία η εταιρεία είναι leader market και έχει παρουσία με ροφήματα και επιδόρπια αμυγδάλου και άλλων ξηρών καρπών, δήλωσε ότι η περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία είναι πιθανόν να γίνει μέσω εξαγοράς.

Πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, η θεσσαλική εταιρεία εξετάζει ως βασική εναλλακτική τη μετατροπή του εργοστασίου παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Ροδόπη», που βρίσκεται στην Ξάνθη, σε μονάδα παραγωγής αποκλειστικά φυτικών προϊόντων.

Σήμερα τα φυτικά προϊόντα αποτελούν το 4% των συνολικών πωλήσεων της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» –ο τζίρος των φυτικών ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ– και καταγράφουν, από τις αρχές της χρονιάς, ανάπτυξη άνω του 20%.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» εισήλθε σε δύο νέες κατηγορίες προϊόντων μέσω εξαγορών, και δη στα αναψυκτικά και στο εμφιαλωμένο νερό μέσω της εξαγοράς της εταιρείας «Κλιάφα» και της «Δουμπιά», αντιστοίχως.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Δήμητρα Μανιφάβα Καθημερινή)