Πωλητήριο έχει μπει σε αρκετές από τις 21 άδειες που έχουν δοθεί για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης στη Θεσσαλία, αναφέρουν πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr.

H πολλά υποχόμενη αγορά κάθε άλλο παρά εύκολη αποδεικνύεται ειδικά όταν φτάνει η ώρα να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να υλοποιήσεις την επένδυση για την οποία αδειοδοτήθηκες.

Τους πολυάριθμους επενδυτές ...στα χαρτιά, έρχεται να προσγειώσει στην πραγματικότητα ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δηλώνει (mononews.gr) ότι

«στην εγχώρια αγορά χωρούν 7-8 τέτοιου τύπου επενδύσεις. Όχι περισσότερες» 

Οι επόμενες άδειες λειτουργίας που θα εγκριθούν, οι ολοκληρωμένες επενδύσεις που θα δούμε στη βιομηχανία φαρμακευτικής κάνναβης είναι, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, "μια μεγάλη επένδυση με κεφάλαια από τη Μεγάλη Βρετανία στη Μακεδονία και η επένδυση του σχήματος που συμμετέχει ο Ιωάννης Κοντέλλης και αφορά στην ίδρυση καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη Βοιωτία".

Για τη Θεσσαλία δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής 121 εγκρίσεις. 

Συγκεκριμένα έχουν δοθεί 21 άδειες στη Θεσσαλία, 32 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 12 στη Δυτική Ελλάδα, 13 Στην Πελοπόννησο, , 3 στην Ηπειρο, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 23 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στην Αττική, 4 στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, 4 στην Κρήτη και 1 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για μονάδα στην Πάρο.

Το πρώτο εργοστάσιο ξεκινάει την λειτουργία του τον Ιούλιο στην Κόρινθο.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr