Τη δημιουργία ενός δεύτερου hub στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν τα επενδυτικά πλάνα της Pfizer, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού, Αλβέρτος Μπουρλάς, κατά τη διάρκεια του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit, το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για ένα hub παραγωγής επαγγελματικών υπηρεσιών (οικονομικών, ανθρωπίνων πόρων, τηλεφωνικών κέντρων) για «εσωτερική χρήση», που θα οδηγήσει σε πρώτη φάση στο «άνοιγμα» 350 νέων θέσεων εργασίας.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρώτης επένδυσης στη Θεσσαλονίκη, που ανακοινώθηκε το 2019 και αφορά στο 1ο  και το μοναδικό στην Ευρώπη από τα έξι Διεθνή Κέντρα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων της εταιρείας, το οποίο θα παραγάγει τεχνογνωσία, που θα μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο.

Η στελέχωση του digital hub αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, με την κάλυψη 200 θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, για ηλεκτρολόγους, μηχανικούς και μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως αρχικά προέβλεπε το πλάνο, παρά τις καθυστερήσεις που επέφερε η υγειονομική κρίση. Η Pfizer έχει ήδη προχωρήσει  σε προσλήψεις, έπειτα από virtual συνεντεύξεις, προκειμένου να μην καθυστερήσει η στελέχωση του digital hub στη συμπρωτεύουσα, η οποία είναι και η γενέτειρα του global CEO της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο Αλβέρτος Μπουρλάς,  ήδη είναι ορατό το μονοπάτι μέσω του οποίου αυτές οι θέσεις εργασίας μπορούν να διπλασιαστούν μέσα σε λίγα χρόνια.  Το 15-20% των αιτήσεων αφορούν σε Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα, προκειμένου να παρέχουν τις εξαιρετικά υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τους.

«Η επιτυχία που είχαμε σε αυτήν την πρώτη μας προσπάθεια να κάνουμε κάτι στη χώρα στο πεδίο του digital μάς ενθάρρυνε να προχωρήσουμε στη δεύτερη επένδυση. Ξαφνικά έχουμε ένα πλάνο για 600 προσλήψεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τη δυνατότητα να διπλασιαστούν. Αυτό συμβαίνει επειδή επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, όπως επίσης επειδή βλέπουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα να αλλάζει. Ένα περιβάλλον στο οποίο νιώθεις ευπρόσδεκτος να έρθεις να επενδύσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη χώρα μου, γιατί γνωρίζω πώς ο Satya Nadella και η Microsoft αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα και μπορώ να δω πώς η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα βλέπει το περιβάλλον αυτή τη στιγμή στη χώρα», ανέφερε ο global CEO της Pfizer.

Έφη Τσιβίκα mononews.gr