«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδίκησε και πέτυχε υπερδέσμεση 245,5% που οδηγεί σε αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 από τα 376 εκατ. ευρώ στα 925 εκατ. ευρώ» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε χθες το απόγευμα.

Στη συνεδρίαση -που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με αφορμή και τα μέτρα για τον κορονοϊό - εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο οποίος για το 2021 ανέρχεται στα 221.157.477 ευρώ (σ.σ. στα ίδια επίπεδα με πέρυσι) με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο περιβάλλον που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις στην οικονομία, ενώ έγιναν αναλυτικές αναφορές στα εξελισσόμενα έργα στη Θεσσαλία που χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ.

Από τη συνεδρίαση δεν έλλειψαν και οι γραφικότητες με την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Μπίλη - Τσιτσέ να αναρτά στην οθόνη την φωτογραφία του έγκλειστου Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη και να αποφεύγει να εμφανίζεται η ίδια. Παρά τις συστάσεις αρνήθηκε να συμμορφωθεί και ο πρόεδρος Βασίλης Πινακάς την απέβαλε από τη συνεδρίαση.

thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)