Σε μια άκρως ανταγωνιστική και δυναμική αγορά εξελίσσεται αυτή του εμφιαλωμένου νερού, η οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζει έντονη κινητικότητα σε επίπεδο επενδύσεων και νέων παικτών, φέρνοντας καινούργιες ισορροπίες στον εγχώριο κλάδο.

Οι εταιρείες εμφιάλωσης, αρκετές εκ των οποίων είναι οριακά κερδοφόρες, έχουν επιδοθεί σε ένα ράλι επενδύσεων προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδιά τους αλλά και να επεκτείνουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, ρίχνοντας κεφάλαια για την αναβάθμιση της παραγωγικής δυναμικότητας.

Στο παιχνίδι του ανταγωνισμού επενδύει και η Θεόνη η οποία στοχεύσει να βελτιώσει τις πωλήσεις και τον ισολογισμό της.

Η θεσσαλική επιχείρηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής και νέου κέντρου αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών logistics στον Ελληνόπυργο Μουζακίου στην Καρδίτσα.

Η νέα γραμμή θα αυξήσει τον όγκο παραγωγής κατά 60% ανά ημέρα, σε συσκευασίες των 500ml & 1500ml ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022, ώστε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα αλλά και στις διεθνείς αγορές, καθώς πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε μία μεγάλη εμπορική συμφωνία στις ΗΠΑ.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια, για μια επένδυση η οποία αναμένεται να αγγίξει 10 εκατ. ευρώ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr