Για περίοδο «πραγματικής ανάκαμψης σε όλους σχεδόν τους τομείς της δραστηριότητάς της» κάνει λόγο η διοίκηση της θεσσαλικής μπισκοτοποιίας Vitafree, αναφερόμενη στη χρήση του 2022, με τις προοπτικές για φέτος να χαρακτηρίζονται ακόμα καλύτερες. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 6.181.496 ευρώ, από 5.317.725 ευρώ το 2021. Τα Μεικτά Κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1.080.580 ευρώ, μετά δε την αφαίρεση των εξόδων απέμεινε καθαρό κέρδος 868.732 ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να εφαρμόζει προγράμματα ανάπτυξης για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων «με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και την παραγωγή νέων προϊόντων αρίστης ποιότητας για την ανάπτυξη των πωλήσεων σε αγορές υψηλών απαιτήσεων». Όπως επισημαίνεται έχει ήδη αρχίσει η διάθεση νέων προϊόντων, ενώ με τη συμπλήρωση των νέων επενδύσεων, η εταιρεία αποκτά νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

Σημειώνεται ότι η επένδυση ύψους 1.240.500 ευρώ είχε ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού, λαμβάνοντας ενίσχυση 372.150 ευρώ (30%). Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα Vitafree παράγονται σε ένα από τα τρία εργοστάσια της Βιολάντα, στο 12ο χλμ Τρικάλων - Λάρισας, όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη  μονάδα  παραγωγής  μπισκότου.

Μαριλένα Καραβασίλογλου, idustry