Ανείπωτη η καταστροφή στην Μαγνησία, με την φωτιά να έχει καταστρέψει σπίτια και επιχειρήσεις επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην οικονομία του νομού.

Η Παρασκευή ξημέρωσε με τo μέτωπο να καίει στα Μελισσάτικα, στο Διμήνι, στον ΧΥΤΑ και να κυκλώνει την Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Όλες οι ελπίδες για την σημερινή δύσκολη ημέρα έχουν εναποτεθεί στις ενάριες δυνάμεις.  Η δέσμευση της πολιτικής προστασίας είναι πως σήμερα το βάρος θα δοθεί στη Μαγνησία. “Εάν δεν στείλουν δυνάμεις η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα” τόνισαν πυροσβέστες που εξουθενωμένοι παλεύουν σε όλα τα μέτωπα. Να σημειώθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις εθνικές οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

Την εκκένωση των οικισμών του Δήμου Βόλου ζήτησε με νέο μήνυμα στα κινητά των Βολιωτών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη στις 4.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενημερώνει για την εκκένωση των παραθαλάσσιων  οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Μ.Βελανιδιάς, Μαράθου και Κριθαριάς λόγω απειλής από τις φλόγες .

Την Πέμπτη το μεσημέρι η φωτιά έφτασε στο Σέσκλο, στο Διμήνι και στο Παλιούρι καίγοντας κτήρια, στάνες, μαντριά, αποθήκες και καλλιέργειες. Σε λίγα λεπτά η φωτιά είχε κυκλώσει τους οικισμούς και συνέχισε την πορεία της προς τη Β’ αλλά και στην Α’ ΒΙΠΕ. Εκεί επικράτησε πανικός. Εργαζόμενοι προσπαθούσαν να ρίξουν νερό, άλλοι εγκλωβίστηκαν στα εργοστάσια καθώς οι φλόγες τα είχαν περιτριγυρίσει. Υπήρχαν πληροφορίες για καμένες επιχειρήσεις. Η φωτιά έκαιγε μανιασμένα. Εργαζόμενοι από εργοστάσια της Α ΒΙΠΕ βλέποντας τις φωτιές, εκκένωσαν την περιοχή, με την πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης κ. Κιντά να ζητά επειγόντως την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πληροφορίες έλεγαν ότι εργαζόμενοι σε εργοστάσια στη Β ΒΙΠΕ ήταν εγκλωβισμένοι. Η φωτιά έκαιγε μέχρι το βράδυ, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Σήμερα και οι δυο ΒΙΠΕ θα παραμείνουν κλειστές.

Ζ.Η. thessalieconomy.gr (με πληροφορίες απo magnesianews.gr)