Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας της GPO για τις απόψεις των πολιτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Παραπολιτικών.

Τα ευρήματα έδειξαν εμπιστοσύνη των πολιτών στον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, ενώ θετικό είναι το πρόσημο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφορικά με διαχείριση των κρίσεων, που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αφήσει ανοικτό το θυρόφραγμα της Λίμνης Κάρλα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θεωρεί αποτελεσματική τη διαχείριση του προβλήματος της πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε σχεδιασμένο δείγμα 800 ατόμων. Στα πλαίσια της αξιολόγησης της διαχείρισης των ζητημάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ερευνητική διαδικασία στόχευσε στην αποτύπωση της γνώμης των κατοίκων της Θεσσαλίας για μια σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.