Ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της χώρας πρόκειται να δημιουργήσει ο ΟΣΕ στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Θα είναι ένα από τρία μεγάλα κέντρα του Οργανισμού μαζί με εκείνα του Θριάσιου Πεδίου και της Αλεξανδρούπολης, ενώ θα δημιουργηθούν και άλλα 8 μικρότερα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Της Λάρισας θα κατασκευαστεί σε έκταση 400 στρεμμάτων, μετά το Εργοστάσιο Ζάχαρης, στην περιοχή του Κουλουρίου. Η έκταση ανήκει στον ΟΣΕ και συνορεύει με τις εκτάσεις του Δημοτικού Αμαξοστασίου Λάρισας.

Πρόκειται για το πρώτο Εμπορευματικό Κέντρο του ΟΣΕ, που θα λειτουργήσει εκτός λιμανιών και θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, ενώ θα δώσει σημαντική ώθηση στο ζήτημα της μεταφοράς του σημερινού Κέντρου Διαλογής και Εμπορευματικού Σταθμού, που λειτουργεί στην περιοχή του Μεζούρλου (κοντά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο).

Στην κατεύθυνση επιτάχυνσης της κατασκευής νέων δομών του ΟΣΕ στη χώρα, αξιοποιούνται οι ανενεργοί σταθμοί και ανεκμετάλλευτες εκτάσεις του Οργανισμού, ο οποίος διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κοζάνης που από τα 190 στρέμματα του ΟΣΕ τα 150 παραχωρούνται στον δήμο και ο Οργανισμός λαμβάνει ως αντάλλαγμα έκταση ίσης αξίας πλησίον της Εγνατίας Οδού με στόχο την ανέγερση σύγχρονου Logistic Center. 

Ο Οργανισμός έχει στα χέρια του σήμερα αιτήματα από 85 μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες ζητούν σύνδεση με τον σιδηρόδρομο, όπως επισήμανε η διοίκηση του ΟΣΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ Γ. Αποστολόπουλος αποκάλυψε ότι ο Οργανισμός προχωρά σε κοινό πρόγραμμα με την ΕΤΒΑ του ομίλου Πειραιώς, προκειμένου να συνδεθεί το τρένο με τα εμπορευματικά κέντρα μεγάλων βιομηχανιών.

Λ.Ε.