Στην κυκλοφορία μετά το Πάσχα σχεδιάζεται να δοθούν τα πρώτα 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος του Ε65, αν και πρόκειται για μέρος του νέου αυτοκινητόδρομου που δεν εξυπηρετεί άμεσα τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

 Το μικρό τμήμα, με το οποίο παρακάμπτεται η πόλη της Λαμίας για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν προς Καρπενήσι, είναι σχεδόν έτοιμο. Απαιτείται ωστόσο νομοθετική ρύθμιση γιατί η σύμβαση παραχώρησης με την εταιρεία Κεντρική Οδός δεν προβλέπει δυνατότητα τμηματικής παράδοσης και λειτουργίας του.

Εφόσον δοθεί νωρίτερα σε λειτουργία, το τμήμα θα εξυπηρετεί ουσιαστικά μόνο όσους κατευθύνονται στις περιοχές Σταυρού, Λιανοκλαδίου, Σπερχειάδας, Τυμφρηστού και Καρπενησίου (το χρονικό κέρδος αντιστοιχεί στην παράκαμψη της πόλης της Λαμίας). Ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα κ.ο.κ., θα πρέπει να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τη διαδρομή προς Δομοκό. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νότιο τμήμα θα παραδοθεί στο τέλος του 2021 – ωστόσο το πιθανότερο είναι να παραδοθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr