Σε λάθος, που ισοδυναμεί με παραπληροφόρηση, υπέπεσε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Θέλοντας προφανώς να καταδείξει την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών στον Βόλο και αλλού, η κυρία υπουργός ανέφερε ότι «είναι ήδη υπό κατασκευή φοιτητικές εστίες σε Θεσσαλία, Κρήτη και Θράκη, μέσω ΣΔΙΤ».

Είναι οι διαγωνισμοί που έχουν προκηρύξει από το 2020 τα αντίστοιχα πανεπιστήμια, με το συνολικό ύψος των έργων να υπολογίζεται σε περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Στη Θεσσαλία πρόκειται για το έργο μέσω ΣΔΙΤ του ακινήτου της «Βαμβακουργίας Α.Ε.» στην Νέα Ιωνία, συνολικής έκτασης 87 στρεμμάτων, το οποίο, στις 13 Φεβρουαρίου του 2020, όπως ανακοινώθηκε τότε από την διυπουργική που το ενέκρινε, είχε ...ορίζοντα διετίας.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική, καθώς ακόμα δεν έχουν αναδειχθεί ούτε οι προσωρινοί ανάδοχοι για τους εν λόγω διαγωνισμούς, πόσω μάλλον να έχει ξεκινήσει και η κατασκευή των φοιτητικών εστιών. Όσοι ζουν στον Βόλο το γνωρίζουν καλύτερα.

Ακόμα κι αν οι διαγωνισμοί είχαν έτοιμους αναδόχους, θα απαιτούνταν τουλάχιστον έξι μήνες έως ότου υπογραφούν οι συμβάσεις, εκδοθούν οι άδειες και ξεκινήσουν τα έργα.

Ας το αποδώσουμε στην κούραση...

Χ.Ψ. thessaliaeconomy.gr