Οι έντονες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Αγιάς, των δημοατικών παρατάξεων, αλλά και των φορέων της τοπικής αγοράς, οδήγησαν την τράπεζα Πειραιώς να ανακρούσει πρύμναν για το κλείσιμο του τραπεζικού της καταστήματος στην πόλη.

Το λουκέτο που, όπως αποκάλυψε το thessaliaeconomy.gr, ήταν προγραμματισμένο για τις 17 Μαρτίου 2023, αναστέλλεται όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός διευθυντής της τράπεζας με τηλεφωνημά του στον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα.

Μαζί με την Αγιά την γλυτώνουν για την ώρα και άλλα τέσσερα καταστήματα της τράπεζας (Μαυροθάλασσας Σερρών, Ν. Περάμου Καβάλας, Χαλάστρας, και Δημαρχείου Θεσσαλονίκης), τα οποία επρόκειτο να κλείσουν την ίδια περίοδο.

Η Πειραιώς, όπως και οι άλλες συστημικές τράπεζες, συρρικνώνουν το τραπεζικό τους δίκτυο για να ξεφορτωθούν το προσωπικό και τα λοιπά κόστη, ωθώντας τους καταναλωτές στις ψηφιακές υπηρεσίες. Στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες η μετάβαση αυτή πραγματοποιείται με ομαλούς ρυθμούς, καθώς η ύπαρξη των φυσικών καταστημάτων είναι απαραίτητη για ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr