Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά ο Απόστολος Ταμβακάκης ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος κύκλος επενδύσεων του EOS Capital Partners. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του fund στο περιθώριο του Delphi Economic Forum VI, έχουν ήδη εντοπιστεί οι εταιρείες στις οποίες στοχεύει να επενδύσει μέσα στο επόμενο διάστημα, μια κίνηση που θα διευρύνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων του.

Συγκεκριμένα, το EOS Capital Partners σχεδιάζει να υλοποιήσει συνολικά 4 με 5 επενδύσεις εκ των οποίων οι δυο θα προέρχονται από τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, έναν τομέα ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Ταμβακάκη, εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στο στόχαστρο του fund.

Οι υπόλοιπες επενδύσεις θα αφορούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς και μια επιχείρηση από το retail, η οποία συνδυάζει παράλληλα και την τεχνολογία. Πρόκειται για επενδύσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από συνολικά κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν προβλεφθεί για τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Ταμβακάκης δε θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς όπως είπε θα πρέπει πρώτα να κλειστούν και τυπικά οι συμφωνίες ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί.

Ματίνα Χαρκοφτάκη FOODReporter