Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για επιχειρηματική αποστολή στην Αλβανία, που αφορά στους κλάδους του τροφίμου και του ποτού, των κατασκευών και των δομικών υλικών, των ανανεώσιμων πηγών και της ενέργειας γενικότερα. 

Η αποστολή, στην οποία συμμετέχουν και οι θεσσαλικοί σύνδεσμοι βιομηχανιών και επιχειρήσεων, θα διεξαχθεί στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2023 και περιλαμβάνει επιχειρηματικό forum στις 17 Οκτωβρίου και B2B επιχειρηματικές συναντήσεις με αλβανικές επιχειρήσεις, στο ξενοδοχείο Maritim Plaza των Τιράνων στις 18 Οκτωβρίου. 

Η λίστα συναντήσεων θα οριστικοποιηθεί μετά την επιβεβαίωση των ελληνικών συμμετοχών και θα αποσταλεί πριν την αναχώρηση. Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων συμμετοχής είναι η 4η Σεπτεμβρίου 2023 με μέγιστη συμμετοχή τις 20 ελληνικές εταιρείες, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ημερομηνίας αίτησης συμμετοχής. 

Η αποστολή διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον οργανισμό Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα. Η αποστολή υποστηρίζεται από το Enterprise Europe Network και από τους Συνδέσμους Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς.

Λ.Ε. thessaliaeconomy. gr (με πληροφορίες από foodreporter)