Πολλοί Αμερικανοί ονειρεύονται να οδηγήσουν μοναδικά, πολυτελή, vintage αυτοκίνητα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία μάλλον δε θα μπορούσε να το καταφέρει ποτέ!

Τώρα όμως είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουν πραγματικότητα αυτό το όνειρο χάρη στην ιστοσελίδα DriveShare.com, μία εταιρεία ενοικίασης κλασικών και εξωτικών αυτοκινήτων που ήταν μέχρι πρότινος γνωστή ως Classics & Exotics. Τον Ιούνιο, η Hagerty, ασφαλιστική εταιρία για συλλέκτες αυτοκινήτων και πλοίων, αγόρασε την Classics & Exotics (το ποσό δεν έχει γίνει γνωστό) και η νέα εταιρεία εγκαινιάστηκε αυτή την εβδομάδα με το όνομα DriveShare. Διευθυντής της νέας εταιρείας διατηρήθηκε ο συνιδρυτής της Classics & Exotics, Πίτερ Ζαβάντζκι.

Το πλάνο θυμίζει πολύ Airbnb: Νοικιάζεις αυτοκίνητα – μία Mustang του '73, ένα Edsel του '59 – όχι από το DriveShare αλλά από ιδιώτες από όλη τη χώρα (Οι εταιρείες Turo και Getaround παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες αλλά δεν επικεντρώνονται στα κλασικά αυτοκίνητα). Οι τιμές κυμαίνονται από 99 δολάρια την ημέρα για ένα Porsche Boxster του ΄97, έως 3.300 δολάρια την ημέρα για μία Lamborghini Aventador του 2015. Οι τιμές κυμαίνονται από 99 δολάρια την ημέρα για ένα Porsche Boxster του ΄97, έως 3.300 δολάρια την ημέρα για μία Lamborghini Aventador του 2015. Η ασφάλιση και η οδική βοήθεια παρέχονται μέσω της Hagerty.

Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά 139 αυτοκίνητα διαθέσιμα, αλλά η Hagerty ελπίζει ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί σύντομα με την καλύτερη διαφήμιση στην ήδη υπάρχουσα βάση πελατών τους στη Βόρειας Αμερικής που περιλαμβάνει περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα της εταιρείας, είναι δύσκολο να μην αρχίσει να προγραμματίζει ταξίδια. Το Triumph Spitfire του 1979 κοστίζει μόλις 350 δολάρια την ημέρα και είναι ιδανικό για ένα διήμερο roadtrip.

Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνα τα αυτοκίνητα που είναι τόσο καλοδιατηρημένα και σπάνια που σε εμπνέουν για ένα ταξίδι κάπου κοντά, όπως το Ford Model A του 1931- το αυτοκίνητο των Bonnie & Clyde μία Jaguar MK IX του 1960.

Ο διευθυντής της DriveShare, Πίτερ Ζαβάτζκι λέει ότι το αγαπημένο του αυτοκίνητο είναι ένα DeLorean: «Αρχικά το ερωτεύτηκα λόγω της ταινίας «Επιστροφή στο μέλλον. Αλλά μεγαλώνοντας το αγάπησα γι' αυτό που είναι και για τη μοναδική του ιστορία στον κόσμο των αυτοκινήτων» εξηγεί ο Ζαβάτζσκι.

Bloomberg